Magnus Fagertun er ansatt i en nyoppretttet stilling som IT direktør i Brødrene Karlsen konsernet.

Dette skriver administrerende direktør Rita Karlsen i Brødrene Karlsen i en pressemelding mandag morgen.

Fagertun har jobbet i 15 år i IT-bransjen i Oslo, de siste årene i Google Cloud. Nå skifter han beite fra Aker Brygge til konsernets hovedkontor på Husøy i Senja. Fagertun er utdannet dataingeniør fra Høgskolen i Narvik.

– Vi er svært glad for å ha landet en slik kapasitet i vårt system. Vi har tro på at de som kan ta ny teknologi i bruk og utnytte fordelen med bruk og analyse av eksisterende data vil bli vinnerne i fremtidens sjømatnæring. Når vi har fått Magnus med på vårt lag, er vi godt rustet for å møte de utfordringer som kommer i den mest spennende næringen som finnes i Norge – Sjømatnæringen. Når unge høyt utdannede personer tar med familie og flytter fra Oslo til Husøy viser det at potensialet og attraktiviteten til næringen er enorm, sier Rita Karlsen, administrerende direktør i Brødrene Karlsen Holding AS.

– Sjømatnæringen er inne i en rivende utvikling og jeg er imponert over jobben Rita og hele Brødrene Karlsen har gjort for å utvikle et bærekraftig konsern med mange bein å stå på. Jeg gleder meg til å flytte nordover igjen og tar med meg inspirasjon fra min tid i Google som vil løfte den digitale satsingen fremover, sier Magnus Fagertun.

Han tiltrer stillingen i februar 2022

Brødrene Karlsen konsernet er et helintegrert selskap på hvitfisk og laks. Brødrene Karlsen AS, Flakstadvåg Laks AS og Akvafarm AS utgjør kjernevirksomhetene i konsernet.