Ny sjef i DNB

Oslo  20181025.
Konsernsjef Rune Bjerke og Kjerstin R. Braathen presenterer DNB sitt resultat for 3. kvartal torsdag.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Oslo 20181025. Konsernsjef Rune Bjerke og Kjerstin R. Braathen presenterer DNB sitt resultat for 3. kvartal torsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Rune Bjerke går av som konsernsjef i DNB 1. september. Bankens finansdirektør Kjerstin Braathen overtar stillingen.

DEL

Kjerstin Braathen kommer fra stillingen som finansdirektør i DNB og var før det konserndirektør for bedriftsmarkedet. I 13 år jobbet hun i bankens avdeling for shipping og offshore, og hun har også vært styreleder i flere av DNBs heleide selskaper.

– Jeg føler meg utrolig heldig som får lede dette supersterke DNB-laget. DNB har et stort samfunnsansvar, og er viktig for kunder over hele Norge. Vi er med kundene våre i alle viktige faser i livet, og vi heier på de bedriftene som tør å satse og skaper verdier og arbeidsplasser for samfunnet. Jeg gleder meg veldig til 1. september, sier Kjerstin Braathen i en pressemelding.

– Vi er glade for at Kjerstin har takket ja til denne oppgaven. DNB er en viktig samfunnsinstitusjon. Derfor må vi ha en konsernsjef som bidrar til høy tillit i samfunnet rundt oss, som gir kundene våre gode opplevelser og som sikrer god lønnsomhet så banken kan investere i vekst og nye produkter, sier styreleder Olaug Svarva

Bjerke har vært konsernsjef i DNB i nærmere 13 år og ga tidligere i år beskjed om at han ønsker å fratre fra høsten av. Ifølge ansettelsesavtalen skulle han tre av som konsernsjef innen sommeren 2020.

– Jeg vil gratulere styret med en god rekruttering, og takke for alle de fantastiske opplevelsene jeg har hatt sammen med alle som jobber i DNB. Jeg har ikke hatt én kjedelig dag på jobb, og hver dag har jeg møtt nye kunder og ansatte som har gitt meg tro på prosjektet vårt, sier Bjerke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken