I vår bestemte det eldre paret i slutten av 70-årene seg for å selge eneboligen de selv fikk bygget i 1960 i Polarveien på Fagereng.

Prisantydningen ble satt på 4.750.000 kroner for det 132 kvadratmeter huset, som står på en 1350 kvadratmeter stor tomt.

Da fire interessenter gikk i gang med å by fredag formiddag, tok budrunden etter hvert helt av.

- To av dem holdt koken. De la inn en mengde bud, og fulgte hverandre med et par hundre tusen i slengen, forteller megler Trude Berntsen i Eiendomsmegler 1.

På gråten

Til slutt gikk eiendommen for svimlende 6,5 millioner kroner – knappe 1,8 millioner over takst.

Det var Berntsens meglerkollega Kjell-Ivar Jaklin som overbrakte kona i 70-årene beskjeden om hva sluttsummen ble.

- Hun var på gråten, helt skjelven. Det er jo som å vinne i Lotto. Hun fleipet med at hun måtte ansette en økonomisk rådgiver, for så mange penger hadde hun aldri sett før, sier Jaklin.

Han forteller at eneboligen ble oppført i 1960, og at familien har bodd der siden. Nå har paret kjøpt seg leilighet rett i nærheten av gammelboligen på Fagereng.

- De siste månedene har vi sett et sug etter eiendommer i dette området. Nylig ble en tomt solgt 1,1 millioner over takst, sier Jaklin.

Kan bli revet

Trude Berntsen forteller at det var et mindre selskap som driver med eiendomsutvikling som gikk seirende ut av budkrigen.

- De planlegger å utvikle tomten, uten at de har noen konkrete planer ennå, sier hun.

Megleren forteller at den nye eieren vil ha flere alternativer for hva den over 1,3 mål store tomten kan brukes til.

- Her kan man enten rive huset og dele opp tomten til to nybygg, eller man kan pusse opp og bygge på boligen som allerede står der, sier hun.

Den nye eieren kan bygge ganske høyt på tomten, noe som også vil gi sjøutsikt fra de øverste etasjene, opplyser megleren.

Vil ha utleie

Trude Berntsen sier at våren i år markerer det foreløpige toppunktet for temperaturen i boligmarkedet i Tromsø.

Og det er spesielt én type bolig som tromsøværinger nå vil ha: Enebolig med utleie i kjelleren på øya, Tromsdalen og Kvaløysletta.

- Det er vanskeligere å selge enebolig uten utleie. I dagens marked kan man lett leie ut en kjeller for åtte tusen i måneden, noe som kan finansiere rentene på et lån på nesten to millioner. Det er utleiemuligheten som gjør at folk klarer å strekke seg litt ekstra i budrundene, sier hun.