Fersk prognose: Her skal prisene stige med 27 prosent fram mot 2017

TROMSØ: Her vil prisene stige 27 prosent fram mot 2017, spår Roger Bjørnstad.

TROMSØ: Her vil prisene stige 27 prosent fram mot 2017, spår Roger Bjørnstad. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Boligmarkedet i Tromsø har i flere år vært på Norges-toppen i prisvekst. Det fortsetter også framover, skal vi tro sjeføkonom Roger Bjørnstad i Samfunnsøkonomisk analyse.

Han spår at boligmarkedet i Tromsø får en prisvekst på 27 prosent fram mot 2017.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Stort underskudd

Lave renter, skattelette for boligeiere, lav arbeidsledighet og økt kjøpekraft er faktorer som bidrar til å holde prisene høye på bolig i Norge. Bjørstad forklarer veksten i Tromsø med stor innflytting, optimisme og underskudd på boliger etter finanskrisen.

– Det har vært god befolkningsvekst i Nord-Norge i mange år, også før nyetableringene vi har sett av petroleumsselskaper og leverandørindustri. Men hele Nord-Norge føler nok på at oljeoptimismen driver økonomien. Det er befolkningsvekst i Tromsø på 1200 personer netto i året, mens det i 2013 bare ble bygget 250 boliger, sier Bjørnstad til DN.

Troms på toppen

Troms fylke vil også trone på toppen av fylker med prisvekst, spår Bjørnstad, som tror boligprisveksten blir på 25 prosent i Troms fram mot 2017. Hovedforklaringa er at majoriteten av boligene som omsettes i nord er i Tromsø.

Nordland vil få en prisvekst på 13,3 prosent fram til 2017, mens Finnmark vil vokse med 10,4 prosent, spår Bjørnstad.

Oslo vil til sammenlikning ha en prisvekst på 11,2 prosent, mens Rogaland bare får en vekst på 5,9 prosent ifølge prognosene som DN gjengir.

Tips Oss
Telefon: 00 00 00 00 Epost: tips@nord24.no

Artikkeltags