Han skal jobbe fram ny lufthavn til to milliarder kroner

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nå har lufthavn-prosjektet i Bodø også fått RDA-midler.

DEL

- Et tungt navn og en person med et betydelig nettverk og kjennskap til statlig prosesser etter 28 år i rikspolitikken, sier administrerende direktør Odd Emil Ingebrigtsen om Scjøtt-Pedersen i Bodøregionens utviklingsselskap (BRUS) til an.no

Den tidligere toppolitikeren i Arbeiderpartiet har vært statsråd i flere regjeringer med sentrale statsrådsposter ved statsministerens kontor og Finansdepartementet.

Nå har Nordland fylkeskommune bestemt seg for å gi 550.000 kroner fra DA Bodø til prosjektet Lufthavnutvikling i Bodø, skriver de i en pressemelding.

Dette skal bli brukt til å gjøre samfunnsøkonomisk vurdering av ny rullebane i sør, det såkalte S2-alternativet.

Gjennom analysen skal det kartlegges hvilke ringvirkninger en ny lufthavn i Bodø vil få. Bodøregionens utviklingsselskap (BRUS) bidrar også med samme sum, noe som betyr at det skal brukes 1.1 millioner kroner på analysen, melder an.no.

Les også: Gir midler for å sikre ny rullebane i Bodø.

Finnmarkingen regnes også som den toppolitikeren som i sin tid fikk på plass skattemessige rammebetingelser som gjorde det mulig å realisere utbyggingen av Snøhvitfeltet utenfor Hammerfest.

Nå skal han jobbe for at lufthavna i Bodø skal flyttes ca. to kilometer sørvest. Et prosjekt til minst to milliarder kroner. Bak engasjementet står BRUS og Bodø lufthavn Utvikling AS.

- Schjøtt-Pedersen skal ha et tidsbegrenset oppdrag og allerede om kort tid komme med en anbefaling om hvordan Bodø må jobbe videre for å få finansiert en flytting, forteller Ingebrigtsen.

En flytting av lufthavna i?Bodø er trolig et for stort prosjekt til at det er mulig å få det finansiert gjennom Nasjonal Transportplan innen rimelig tid.

- Alternativ S2 for ny lufthavn i Bodø må nok føres fram som en helt egen sak. Den kan ikke ligge å vente på en rullering av NTP i 2017, oppsummerer BRUS-direktøren.

Artikkeltags