Kan bli Tromsøs dyreste enebolig. Bare tomten er verdt ni mill!

SELGER: Cecilie-Marie Storslett, eiendomsmeglerfullmektig i Eiendomsmegler1, selger eneboligen på vegne av den unike Tromsøfamilien. Foto: Rune Endresen

SELGER: Cecilie-Marie Storslett, eiendomsmeglerfullmektig i Eiendomsmegler1, selger eneboligen på vegne av den unike Tromsøfamilien. Foto: Rune Endresen

Artikkelen er over 5 år gammel

Unikt hus, unik tomt og historien om et helt unikt par.

DEL

I Senjavegen, på toppen av Tromsøya, ligger det som kan bli Tromsøs dyreste enebolig. Utsikten er formidabel.

- Det er noe av det råeste som har vært på markedet, mener Cecilie-Marie Storslett, eiendomsmeglerfullmektig i Eiendomsmegler1.

En stor naturtomt omkranser huset. Utvendig fremstår den L-formede arkitekttegnede boligen som velpleid. Inne oser det av levd liv. Arkitekturen er i stor grad bevart med innovative løsninger for tiden det ble bygd - men tidens tann merkes også godt.

Både drenering og det elektriske må oppgraderes, mens taket er renovert i løpet av de siste 6-7 årene.

Kan bli prisrekord

Prisantydning er på hele 11,8 millioner kroner.

- Det er potensielt ny prisrekord for en enebolig, sier Storslett.

Så vidt Nord24 kjenner til er Tromsøs foreløpig dyreste enebolig solgt i Nøkken på Tromsøya for 11,2 millioner kroner.

Tomteverdi: Ni mill!

Boligen fra 1968 har en sjeldent stor tomt på hele 2,1 mål.

- Tomta drar opp verdien enormt. Det vil aldri komme en sånn tomt med den beliggenheten, mener Storslett.

Uavhengig og frittstående takstmann, ingeniør Jan Vollen, mener verdien av tomten alene er ni millioner kroner. Han vurderer at huset har en teknisk verdi på 3,5 millioner kroner - tilsammen 12,5 millioner. Markedsverdien beregner han å være litt lavere - 11,8 millioner kroner - det samme som prisantydningen.

Vollen har vurdert boligen og tomta basert på visuell befaring uten inngrep i byggverket. Takstrapporten er kun en verditakst og bedømmer ikke byggverkets tekniske tilstand, presiserer han.

- Hadde jeg hatt kortmaskin?.

Storslett påpeker at funkishuset likevel er i fullt ut bebobelig. Det viser også interessen. Både private og utbyggere har allerede vært på privatvisning, før første offisielle visning:

- Det har vært mange på privatvisning allerede, men det er foreløpig ikke kommet inn bud. Hadde jeg hatt kortmaskin på visningen er jeg sikker på at huset hadde blitt solgt allerede. For en familie vil det være drømmehuset med et solid hus, ingen trafikk og en uhemmet utsikt.

Utbyggere ser muligheten

Men også utbyggere ser muligheten for å rive og bygge nytt. I området er det regler om fortetting. Det betyr at inntil 35 prosent av tomta kan bebygges. Regler for gesimshøyde er 7 meter, mens høyeste tillatte mønehøyde er 8,5 meter.

- Hvor mange enheter vil det være mulig å bygge ut på tomta?

- Det tør jeg ikke å si, det må en utbygger vurdere, men det er god plass på tomta og det kan være mulig å fradele, sier Storslett.

Historien om et unikt par

Boligen oser av historie. To personer som begge har vært sentrale i bybildet – ekteparet Kari Nøstdal og Victor Nøstdal – har vært eiere i alle år.

Victor Nøstdal, som var med i motstandsbevegelsen under krigen, gikk bort i sommer, mens den spreke Kari Nøstdal nå er på pleiehjem. De to sønnene er arvinger.

- Det er ikke med lett hjerte vi har valgt å selge denne perlen av et barndomshjem. Vi vurderte å leie ut, men vi bor begge utenbys. Selvfølgelig var det et ønske at en av oss skulle overta, men vi avtalte for lenge siden at salg var den riktige løsningen, sier Rolf Nøstdal, den ene av sønnene.

Her kan du lese mer om paret:

Virkelig: - Verdens fineste kjærestepar

Forskning.no: - Et prosjekt på liv og død

Redaktør og jobbet for motstandsbevegelsen

Brennhett marked

Nord24 har skrevet en rekke saker om det spesielt hete boligmarkedet i Tromsø.

Les mer her:

Fersk prognose: Her skal prisene stige med 27 prosent fram mot 2017

Salgsrekord for boliger

Denne leiligheten kan slå alle prisrekorder

Budrunden drev prisen på boligen til himmels

Fastrente billigere enn flytende: Thomas bandt renten på historisk lavnivå

Blå himmel erstattet tåke og fjell i denne i boligannonsen

Her tror «alle» på boligprisvekst. Men eksperten er ikke like sikker...

Nå kjøper folk boliger som meglerne ikke har rukket å legge ut på Finn

Derfor er boligmarkedet i Tromsø usunt

Nå har denne leiligheten satt nordnorsk rekord

Mener boligmarkedet er ekstremt og mangler sidestykke i verden

Øker fortsatt i Tromsø

Siste statistikk viser at det ble solgt 9.328 boliger i Norge i september, mer enn noen annen septembermåned i statistikken. Samtidig fortsetter prisveksten.

Boligprisene steg 0,7 prosent fra august til september når tallene er korrigert for sesongvariasjoner. Før sesongjustering sank boligprisene så vidt med 0,1 prosent, ifølge den siste boligprisstatistikken til bransjeforeningen Eiendom Norge.

– Det har aldri blitt solgt så mange boliger i en septembermåned. Antall usolgte boliger går ned og salgstiden faller. Hvis denne trenden vedvarer, kan vi få en mer positiv prisutvikling i siste kvartal i 2014 enn det som er normalt, sier foreningens administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer, ifølge NTB.

– Utviklingen i september vitner om et stabilt boligmarked. Det har vært høy aktivitet, slår han fast.

og det har blitt solgt mange boliger, Det var prisvekst på boligene i de fleste store byene. Boligene i Oslo og Tromsø var 0,4 og 0,5 prosent dyrere enn i august, mens prisene i Stavanger sank 0,6 prosent.

Leieprisene går imidlertid ned med 0,6 prosent fra andre til tredje kvartal. En gjennomsnittlig toromsleilighet i Oslo koster 11.082 kroner måneden, mens tilsvarende leiligheter koster 9.995 kroner i Bergen og 9.825 kroner i Trondheim.

Artikkeltags