Kjøtt og øl mest nyskapende i nord

Tor Olav Lundal (t.v.) mottok prisen som viser at kjøttprodusenten Lundal Nord fikk førsteplassen i konkurransen Arktisk verdiskaping 2014.

Tor Olav Lundal (t.v.) mottok prisen som viser at kjøttprodusenten Lundal Nord fikk førsteplassen i konkurransen Arktisk verdiskaping 2014. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Kjøttprodusenten Lundal Nord, fra Breivik i Salten, stakk av med seieren i konkurransen Arktisk verdiskaping, under arrangementet Reiseliv i Nord i Bodø spektrum onsdag.

De saftige og smakfulle kjøttkakene imponerte juryen, i tillegg til suveren innpakning og topp design.

Det skriver Avisa Nordland.

– Her får vi både historien og produktet samtidig, den skiller seg definitivt ut i mengden og har et stort markedspotensial, sa en fornøyd juryleder, Stian Haugnes, til daglig kjøkkensjef ved Thon Hotel Lofoten.

Skikkelig glad

– Jeg er skikkelig glad - og overrasket, sier Tor Olav Lundal, en av tre brødre som driver familiebedriften sammen med faren.

Lundal mener mye av suksessen skyldes den nye innpakningen som de har lagt ned mye energi i å utvikle sammen med designbyrået TANK.

Oppskriften er basert på bestemors kjøttkaker, ispedd gode råd fra lokalbefolkninga i Breivik som prøvesmakte varene.

Reinkjøtt og øl på pallen

På andreplass, i skarp konkurranse med andre lokale matprodukter fra hele landsdelen, kom Tørket Reinkjøtt fra Skodi Rein, Jergul i Finnmark.

- Kjempegodt, utbrøt juryen om dette produktet og roste et profesjonelt design, god tekst og lekker innpakning:

- Et perfekt produkt som suvenir eller gave, og som profilerer Nord-Norge på en flott måte. Produktet er klart for det nasjonale markedet og det kan nå langt i ett internasjonalt marked, mener juryen.

Bronsen gikk til Mosjøen Mikrobryggeri for «en riktig smaksbombe fra Helgeland», Helgelandsporteren «Bekmørtna».

Dette er et urteøl med lokal lynghonning og håndplukkede røsslyngblomster. Juryen roste ølet for morsomt og lokalt navn, fin etikett og mente at ølet var knallgodt, nyskapende og spennende.

14 produkter

Kåringen av Nord-Norges mest nyskapende matprodukt foregikk i Bodø Spektrum under den store reiselivsmønstringen Reiseliv i Nord 2014.

Lokalmatprodusenter fra hele Nord-Norge deltok, og i år er var det hard konkurranse mellom 14 forskjellige matprodukter, hvorav ti kom fra Nordland.

Førstepremien er på 30.000 kroner, og andre- og tredjeprisen er på henholdsvis 10.000 og 5.000 kroner.

Artikkeltags