Et tredje forbund vil verne Lofoten og Vesterålen

Et tredje forbund vil verne Lofoten og Vesterålen.

Et tredje forbund vil verne Lofoten og Vesterålen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Landsmøtet i Handel og Kontor vedtok onsdag formiddag å støtte innstillingen fra forbundsstyret om å verne områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja mot oljeboring.

DEL

(Lofotposten) - Områdene Lofoten, Vesterålen og Senja er av våre mest verdifulle marine områder, og skal derfor vernes mot fremtidig petroleumsvirksomhet, heter det i LO-forbundets nye program.

Med samme vedtak fra Fagforbundet og Norsk Tjenestemannslag, har nei-siden sikret seg et flertall av delegatene til LO-kongressen neste år.

- Med dette vedtaket vil det ikke være grunnlag for konsekvensutredning i disse områdene, sier Trine Lise Sundnes, forbundsleder i Handel og Kontor, til VG.

Endrer norsk oljepolitikk

- Jubelen sto i taket på Bellona-kontoret da vi hørte om vedtaket fra Handle og Kontor. LO har alltid vært en av de største pådriverne for å åpne disse sårbare områdene. Nå er vinden åpenbart i ferd med å snu i Lofoten-debatten, sier Frederic Hauge i Bellona i en pressemelding.

Han tror det at det ligger an til et nei-flertall på kongressen i mai, vil ha stor betydning for norsk oljepolitikk.

- Dette vil også legge et betydelig press på Arbeiderpartiets landsmøte i april. Dersom AP snur finnes det ikke lenger et politisk flertall for å lete etter olje og gass i disse områdenen. Da er Lofoten endelig reddet, fortsetter Hauge.

Artikkeltags