(Nordlys)

LYNGSEIDET (Nordlys): Fredag kveld kunne Nordlys avsløre at Ola O.K. Giæver jr. har solgt 1.000 mål i Seljevik i Lyngen til den kinesiske milliardæren Huang Nubo.

17. mai ble feiret med tog, flagg, kaker og is i Lyngen lørdag formiddag, og i bresjen gikk ordfører Sølvi Jensen (Ap) og viftet med det norske flagget. Hun jublet sammen med innbyggerne for grunnlovsjubileet, og til Nordlys forteller hun også at hun er svært positiv til Giæver jr. og Nubos planer for turistnæringen i Lyngen.

- Jeg tar salget til etteretning. Man kan selge land til hvem som helst, også kinesere. Jeg ønsker at planene skal bli en realitet. Dette kan bli en fantastisk opplevelse for folk i Lyngen, og dem som reiser hit. Lyngen har og Lyngen trenger mer. Å få en stor turistattraksjon til Seljevik tror jeg blir veldig bra, forteller politikeren.

LES MER: Norges ambassadør til Kina møtte Nubo i april

Vil ha debatt

Etter taler og nasjonalsang var gjennomført utenfor Lyngstunet helse- og omsorgssenter forteller ordføreren at turistnæringen i Lyngen skal opp til debatt.

- Den 18. juni skal vi ha en stor debatt i kommunestyret om hva vi egentlig ønsker for turistnæringen i Lyngen. Skal vi ha store motorer eller kun mindre entreprenører. Jeg ser fram til den debatten, og til å få et hotell i Seljevik som kan bli en turistmotor for Lyngen, uten at den behøver å bli så fryktelig stor, sier Jensen.

Rådmann i Lyngen kommune, Leif Lintho, opplyser at Ola K. Giæver jr. har søkt og fått innvilget et konsesjonsfritak som gjør at han kan selge eiendommen til Nubo som planlagt.

- Hvem Giæver ønsker å selge til er ikke noe kommunen kan legge seg opp i. For Lyngen kommune spiller det ingen rolle om han som kjøper er kinesisk, amerikansk eller norsk, sier Lintho til Nordlys.

- Giæver må få selge til hvem han vil.

LES KOMMENTAR: «Ingen trenger å tvile på at milliardæren Huang Nubo er en stråmann for det kinesiske kommunistpartiet og landets myndigheter»

Må holde seg til reguleringsplanen

Lintho kjenner godt til området Seljevika, der Nubo nå har kjøpt et lite stykke norsk natur. Seljevika er regulert både til fritidsbebyggelse og utleievirksomhet, ifølge planen godkjent av Lyngen kommune.

- Det er også rekkefølgebestemmelser som må følges for området, sier rådmannen.

- Ønsker man å gå utenom planen, må det søkes om ny reguleringsplan, som må behandles.

LES MER: Dette er Huang Nubo

LES MER: Ekspert: - Det er ingen grunn til å stole på kineserne om dagen