Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir dette praktbygget utsatt på ubestemt tid

Artikkelen er over 7 år gammel

Legger både nybygg og nye ansettelser på is.

Aker Solutions kunngjorde i 2012 at de skal bemanne opp til rundt 300 ansatte i Tromsø i løpet av tre til fem år.

For å få plass til alle, skal oljeserviceselskapet bygge to nybygg på til sammen 15 000 kvadratmeter mellom Hålogaland teater og Framsenteret i Tromsø.

Pressekontakt Stina Kildedal-Johannessen i Aker Solutions, bekrefter at byggingen ikke kommer i gang i år.

- Det vil ikke bli startet bygging i år slik vi antok i 2012, og vi har på nåværende tidspunkt ikke satt en konkret dato for oppstart, sier hun til Nord24.

Det var NRK som først omtalte utsettelsen.

- Forsinkelsen skyldes markedet. Generelt har det vært forsinkelser i ny feltutvikling i Barentshavet, og markedet innenfor vedlikehold og modifikasjon har endret seg betraktelig. Det påvirker også veksten for Aker Solutions i nord, sier Kildedal-Johannessen til Nord24.

Skuffelse fra Barentshavet

Bakgrunnen er de skuffende meldingene som har kommet fra Barentshavet de siste månedene.

I tillegg til at oljeselskapene har boret tørt en rekke steder de siste månedene, fortalte Statoil i juni at oljefunnene på det svært lovende Johan Castberg-feltet er mindre enn tidligere antatt.

I tillegg varslet Aker Solutions i samme måned at de setter nyansettelser i Nord-Norge på pause.

På ubestemt tid

I utgangspunktet hadde industrikonsernet planlagt å sette spaden i jorda allerede i høst. Nå er prosjektet utsatt på ubestemt tid.

Utsettelsen av byggingen i Tromsø skyldes utviklingen på oljesektoren i Barentshavet. Her har det blitt forsinkelser, og i tillegg har markedet for vedlikehold og ombyggingen på sokkelen endret seg.

Stina Kildedal-Johannessen opplyser at selskapet i dag har 200 ansatte i Nord-Norge, hvor av 100 jobber i Tromsø.

- Denne veksten bekrefter de ambisjonene selskapet har for landsdelen. En videre vekst er avhengig av petroleumsaktiviteten i nord, sier Kildedal-Johannessen til NRK.

Næringsbydel

Tromsø kommune har store planer for Sør-Tromsøya, som de neste årene skal fylles opp med nybygg bestående av både næring, kontorlokaler og boliger.

Aker Solutions to planlagte bygg vil ha en sentral rolle i utviklingen av bydelen.

– Hele det området i Sør-byen skal bebygges. Det blir en veldig flott kjede der av den type bedrifter, det er både kontor, næring og forretninger, sier Byråd for byutvikling Britt Hege Alvarstein til NRK.

Kommentarer til denne saken