Nå har denne leiligheten satt nordnorsk rekord

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Krypinnet i Storgata i Tromsø ble til slutt solgt for med en kvadratmeterpris på 98.461 kroner.

DEL

Tirsdag ble den mye omtalte leiligheten på 13 kvadratmeter i Storgata i Tromsø, solgt.

Pris: 1,28 millioner kroner. Det gir en kvadratmeterpris på 98.461 kroner - noe som er helt unikt. For aldri tidligere er en leilighet i Nord-Norge solgt til en så høy pris per kvadratmeter.

- Hvordan kan man forsvare en slik pris?

- 13 kvadratmeter er en teknisk pris. Leiligheten er i realiteten ikke 13 kvadratmeter. Man kan heller ikke henge seg opp i kvadratmeterprisen på en slik type leilighet, sier megler Jarle Solbakken i Privatmegleren til Nordlys.

- Dette er en glimrende mulighet for unge folk å få seg et lite krypinn, slik at de slipper å leie en liten leilighet eller hybel. Det finnes ikke leiligheter man kan kjøpe for under én million kroner. Derfor er ikke dette spesielt dyrt dersom man ser bort fra den tekniske størrelsen. Det må man i dette tilfellet, fortsetter han.

Slår rekord

Med 98.000 kroner per kvadratmeter, slår Storgata-leiligheten den tidligere rekorden med intet mindre enn 30.061 kroner. Det var en 19 kvadratmeter stor leilighet i Elvegata som ble solgt for 1,3 millioner kroner i slutten av juli, noe som gir en kvadratmeterpris på 68.400 kroner.

- Hva sitter man igjen med etter å ha brukt så mye penger på så liten plass?

- Man sitter igjen med en leilighet som har et betydelig større areal enn de 13 kvadratmetrene, sier Solbakken og viser til flislagt bad med boblebad og plass til vaskemaskin, en kjøkkeninnredning som han beskriver som større enn hos små leiligheter - blant annet.

- Du har også en stue med et gulvareal so mer helt kurant selv med skråtak, fortsetter han.

Kjøpt usett

Vedkommende som fikk budet på 1,28 millioner kroner akseptert, kjøpte for øvrig leilighet usett. Det er slettes ikke uvanlig som en kanskje skulle tro, ifølge Solbakken.

- Det har skjedd flere ganger. Det er ferietid, eller det kan være folk som ikke bor i byen. Det er klart det er vanskelig i mange tilfeller å være her til en hver tid, sier han, men legger til:

- Men vi anbefaler selvfølgelig ikke at man kjøper en bolig usett, men jeg har full forståelse for at det gjøres av og til.

Artikkeltags