Oslo (NTB): En ny internasjonal rapport som legges fram onsdag, trekker fram Ap-leder Jonas Gahr Støres klimaengasjement som en usikkerhetsfaktor for oljebransjen.

Interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass varsler at rapporten som det internasjonale analysebyrået IHS har laget, «belyser en rekke urovekkende momenter», skriver Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: - Frp og Høyre har bevisst gått inn for å misforstå Støres budskap

Selv om organisasjonen ikke ønsker å kommentere innholdet i rapporten, har Dagens Næringsliv sett deler av innholdet. Ifølge avisen trekkes Støre og hans signaler om endring av Arbeiderpartiets oljepolitikk fram i et kapittel om politisk risiko.

Rapporten fastslår imidlertid at det fortsatt er stabile rammevilkår og liten politisk risiko for oljeselskapene ved å investere på norsk sokkel, men viser til det som kan være en kommende endring i Aps politikk, der Støres grønne overbevisning trekkes fram, skriver avisen.

Rapporten viser til at Ap i vinter dannet et flertall mot regjeringen i å kreve en raskere elektrifisering av olje- og gassfeltene på Utsira-høyden og peker også på forslaget om at Statens pensjonsfond utland skal trekke ut alle investeringer av kullselskaper.

Rapporten fastslår at Arbeiderpartiet sannsynligvis «vil gå i en grønnere retning», og at dette er «delvis drevet av den personlige overbevisningen til den nye partilederen, Jonas Gahr Støre».

Rapporten er laget i juni, altså før Støre i sin hilsningstale til AUFs sommerleir i juli kom med et budskap om å la mye av oljen bli liggende under havbunnen.

Støre understreker overfor avisen at partiet fortsatt skal kombinere klimahensyn med olje- og gasspolitikken. (©NTB)