Kjøttprodusenten Gourmet Lyngen AS skal etablere nettbutikk med lokal mat i løpet av en måned. Den første nettbutikken av sitt slag i Nord-Norge.

Lammesteik, fenalår, pinnekjøtt, lammeplomme, indre- og ytrefilet, t-bonesteak, kjekjøtt, storfe-biffer, lokalproduserte pølser, gourmetkjøttboller av rent kjøtt(!).

Dette er eksempler på varer folk kan bestille fra nettbutikken når den åpner over sommeren.

Vi nå ut til flere

- Vi er ikke fornøyd med rekkevidden på våre varer i dag. Når man er en liten aktør som produserer mat utenfor de tradisjonelle kjedene, så er det vanskelig å nå ut i dagligvarebutikkene. Derfor vil vi etablere en nettbutikk hvor folk kan bestille og betale online, sier daglig leder og medeier Kirsti Sollid i Gourmet Lyngen AS.

Kjøttbedriften Gourmet Lyngen AS sitt hovedprodukt er basert på Lyngenlam. De tar inn og produserer storparten av det som leveres av deres hovedsamarbeidspartner Lyngenlam. Men de har også inngått avtale med storfebønder og geitbønder i regionen.

- For eksempel storfekjøtt har det vært underdekning på. Men vi har nå fått avtale med syv storfebønder fra Lyngen som har gått sammen i en sammenslutning, forteller hun.

Kortreist mat og lokalt miljø

- Vår filosofi er at vi skal utnytte de ressursene som vi har rundt oss og bearbeide produkter ut av det. Vi satser på forbrukere som er opptatt av kortreist mat, av miljø og tradisjoner - og ikke minst av hvordan maten er produsert, sier Sollid.

Hvert enkelt av deres produkter er sporbart.

- Vi har sporing på maten, slik at produktet kan spores tilbake til dyret, forteller hun.

Tromsø-regionen og Lyngen-regionen

I hovedsak er det det Lyngen- og Tromsø-området som vil kunne bestille og få levert varene fra Gourmet Lyngen.

- Til å begynne med vil distribusjonen rekke i dette området. Men vi leverer i dag en del varer med Hurtigruten, og etter hvert håper vi å kunne levere på alle stedene hvor Hurtigruten anløper, sier hun.

Gourmet Lyngen er i Tromsø godt kjent som en stor og fast aktør på Bondens marked.

- Dette blir å ta et skritt videre slik at vi når et større marked. Jeg er litt gira og spent - og håper veldig at dette går bra, sier Sollid.

Helgemiddag

Gourmet Lyngen ble etablert i 2011, men hadde sitt første fulle produksjonsår i fjor. De er fire heltidsansatte i tillegg til en rekke sesongarbeidere, spesielt på høsten.

- Vi er tre gründere som står bak bedriften og som har aksjemajoriten i selskapet, men i tillegg har vi 16 lokale aksjonærer. Bøndene i regionen er på den måten selv sterkt inne på eiersiden, sier Solli.

- I hovedsak satser vi på middagsmat og helgemat, så får vi se om vi utvider sortimentet etter hvert, sier Sollid.

Omsetningen til Gourmet Lyngen endte på vel fire millioner kroner i fjor. I år håper de å nå bort mot 10 millioner kroner.

Gourmet Lyngen skal tilby bønder i regionen et komplett slaktetilbud i gårdens nærområde med høy dyrevelferd og tilby markedet kjøttprodukter med høy kvalitet, høy ressursutnyttelse, god smak og unik sporbarhet, heter det på deres hjemmeside.