Vil inn i de tusen hjem

Artikkelen er over 5 år gammel

Hun designer og vever tekstiler inspirert av nordnorsk natur til 13 butikker over hele landet. Nå satser hun på å komme inn i langt flere hjem - og å få ansatt hjelp.

DEL

CHARLOTTE SISSENER ENGSTAD har svennebrev i håndveverfaget og eget verksted på Gimle i Tromsø.

Hun arbeider helst med ull, men også med andre naturfibre eller utradisjonelle materialer som ståltråd og fiskesnøre - og hernnes tekstile uttrykk har fokus på struktur og overflate, kombinert med enkle, grafiske mønstre.

I går satte Charlotte Engstad kursen for hovedstaden.

- Her skal jeg presentere mitt nordnorske design på to arenaer, forteller hun til Nord24.no.

På Grünerløkka, hvor Engstad skal ha utstilling av sine tekstiler inspirert av nordnorsk natur: Pledd, skjerf og løpere, sammen med gullsmed Magnhild Rølvåg fra Sør-Trøndelag som viser sine smykker. Utstillinga åpnes lørdag og står til ut i oktober.

- Samtidig er jeg også utstiller på gave- og interiørmessa på Lillestrøm for femte gang, en lukket engrosmesse for butikker innenfor gave- og interiørsegmentet. Denne starter på torsdag og varer helt til søndag, sier hun.

Hun har i dag 13 butikker over hele landet som forhandler hennes design og hennes produkter.

- Jeg satser på flere, fastslår hun.

Hun jobber i sitt eget verksted på Gimle i Tromsø.

- Der designer jeg tekstiler som jeg produserer for hånd. Jeg er utøver av ett av de små og verneverdige fagene, håndveverfaget, og er den første og eneste i Troms som har tatt fagbrev i dette. Odrepågangen er meget stor og jeg er nødt til å få inn hjelp i løpet av høsten, forteller Engstad.

Artikkeltags