Gå til sidens hovedinnhold

Hun ble tildelt Agenda Nord-Norges ærespris

Artikkelen er over 3 år gammel

Kari Bremnes ble i kveld tildelt æresprisen under Agenda Nord-Norge på Mo i Rana.

– Årets prisvinner må betegnes som selve lyden av Nord-Norge. Hun er ikke bare stor i Norge, men har gjort karriere langt utenfor våre landegrenser. Likevel – ingen vil tvile på hvor hun kommer fra. Det er bare å høre på henne, se henne og fornemme henne, sier Jan-Frode Janson, styreleder i Agenda Nord-Norge, i en pressemelding.

- Jeg elsker folkelynnet

Ole Henrik Magga og Arthur Arntzen har vunnet prisen tidligere. Prisen ble overlevert under kveldsarrangementet i Mo Industripark mandag, hvor 480 deltakere fra politikk, akademia, næringsliv og fagbevegelse i landsdelen var til stede.

Bremnes kvitterte med å synge hymnen «E du nord».

– Denne landsdelen er en stor del av meg og jeg har en hemningsløs kjærlighet til den. Jeg elsker folkelynnet; temperamentet, kampviljen, replikkføringa, utholdenheten, rausheten, humoren, mørketida, sommernettene, kontrastene i vær, lys og landskap. Det er dessuten helt genialt å få muligheten til å gi noe videre ved hjelp av en sånn pris. Jeg har valgt et prosjekt der du får mer for pengene enn i Nord-Norge for tida, sier artisten i pressemeldingen.

Gir bort pengene

Prispengene på 50.000 kroner vil hun gi til et Zulufadder, en fadderorganisasjon i Sør-Afrika som ble startet av Mari Maurstad for barn som er foreldreløse på grunn av aids.

Med disse pengene alene kan Bremnes sikre utdannelsen til fem jenter.

– Nord-Norges historie er full av stolte øyeblikk. De er skapt av mennesker og summen av øyeblikkene forteller hvem vi er. Alle bidrar vi til å skape øyeblikk, samtidig er det noen som bidrar ekstra til øyeblikk som får betydning for mange av oss. De menneskene ønsker vi å trekke fram. Og Kari Bremnes er en levendegjøring av prisens statuetter, sier Janson.

Kommentarer til denne saken