Svenske tar over etter Line Miriam Sandberg: - Han har en lang merittliste

NY SJEF: Dan Björk (58) blir ny leder i Visit Senja region fra 1. mars, ifølge en pressemelding.

NY SJEF: Dan Björk (58) blir ny leder i Visit Senja region fra 1. mars, ifølge en pressemelding. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Hårete mål for ny sjef.

DEL

TROMSØ (Nord24.no): Dan Björk (58) blir ny leder i Visit Senja region fra 1. mars, ifølge en pressemelding.

Han etterfølger Line Miriam Sanberg, som sa opp stillingen tidligere i år.

Han har en lang merittliste innen reiselivsbransjen og står bak de største salgssuksessene i Sverige, ifølge pressemeldingen.

Nå har Björk bestemt seg for å utvikle Senja regionen til å bli intet mindre enn Norges fremste reiselivsdestinasjon.

Björk er tidligere salg- og markedsdirektør for ishotellet i Jukkasjärvi.

Attraksjonen er kåret til det beste reiselivsproduktet i Sverige med hele 50.000 besøkende hvert år.

Han kan også vise til gode resultater fra sentrale posisjoner i utviklingen av reiselivsdestinasjonene Kiruna og Lappland i Sverige, ifølge meldingen.

I dette arbeidet har den nye reiselivssjefen vært pådriver for oppstart av direkteflyginger til Kiruna fra Zurich, Frankfurt, København og London. Björk har nær tilknytning til Nord-Norge og har jobbet over 25 år med reiselivsgrupper fra Bodø til Kirkenes, i samarbeid med svensk Lappland.

Flytter til Senja

De siste årene har han bodd i Nyksund og nå ser han fram til å flytte til Senja.

- Senja har alle kvaliteter som skal til for å lykkes innen reiselivsutvikling. Jeg kommer til Senja fra stillingen som prosjektleder i Visit Arctic Europe. I bagasjen har jeg med meg en langsiktig plan for hvordan vi skal lykkes med arbeidet. Senja må utvikles på en bærekraftig måte i samarbeid med øvrig næringsliv. I tillegg må vi få på plass gode kommunikasjonsforbindelser mellom inn- og utland, sier påtroppende reiselivssjef Dan Björk, ifølge pressemeldingen.

- Senja er attraktiv og mange kvalifiserte søkere ønsket seg jobben med å utvikle regionen som reiselivsmål. Björk har en unik erfaring og et omfattende internasjonalt nettverk som vil bidra til å øke antall besøkende turister til regionen. Han har jobbet med turoperatører og chartertrafikk over hele verden som for eksempel den britiske turoperatøren Discover the world. I teamet håper vi også å få med oss Wenche Pedersen som har gjort en kjempejobb som konstituert reiselivssjef. Da vil organisasjonen være godt rigget framover, sier tyreleder Tom-Rune Eliseussen, ifølge meldingen.

Forventninger

I Lenvik kommune er de spent på hva Björk kan bidra med.

- Kommunene i Midt-Troms er i sluttfasen med ferdigstilling av regional næringsplan, hvor reiseliv er ett av tre satsingsområder – og det er bra at vi får en dyktig reiselivssjef som kan være med å ta tak i de tiltak som blir foreslått i planen. Björk har perspektiver som dekker hele regionen og han har forståelse for reiselivet. Han vil være en sterk bidragsyter for å se på videre utvikling av Bardufoss flyplass, tilrettelegging for infrastruktur som hurtigbåt og fergeforbindelser. Björk vil få en viktig rolle også i arbeidet opp mot Senja kommune. Det et hav av arbeidsoppgaver som venter på at Björk skal ta tak, og vi har store forventinger til reiselivssjefen, sier næringssjef- og havnesjef Hege Vigstad, ifølge meldingen.

Bygger hotell

På Sør-Senja bygger Charles og Berit Wilsgård Olsen Senja fjordhotell. De ser fram til at den nye reiselivssjefen skal komme på plass.

- Vi satser i en bransje med stor vekst og mange oppgaver må løses. Dette håper vi at reiselivet i Senja regionen skal få til å samarbeide om. Å få Senja region sertifisert som bærekraftig reisemål vil være viktig fremover. Videre håper vi at vi kan få på plass en felles bookingløsning for bedriftene i regionen. Den nye reiselivssjefen vil garantert få spennende og travle arbeidsdager. Han innehar mye erfaringer og kompetanse som vi blir å dra nytte av. Vi har stor tro på den nye reiselivssjefen, sier Berit Wilsgård Olsen, ifølge pressemeldingen.

VISIT SENJA

  • Visit Senja region SA ble stiftet i januar 2016 og har i dag 50 medlemsbedrifter fra kommunene Lenvik, Tranøy, Torsken, Berg og Dyrøy
  • Selskapet har som formål å utvikle regionen som reisemål og ivareta interessene til reiselivsaktørene.
  • Visit Senja region SA skal bidra til vekst og lønnsomhet blant sine medlemmer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken