De fikk oppdraget: Skal levere miljøgass til Statoil-fartøy

FIKK AVTALE: Barents Naturgass fikk rammeavtale med Statoil for levering av LNG til taubåter og forsyningsskip. Her f.v. Statoils direktør for operative anskaffelser og materiell Linda Moe Lund og adm.dir. Gudrun Rollefsen i Barents Naturgass AS. Foto: Svein G. Jørstad

FIKK AVTALE: Barents Naturgass fikk rammeavtale med Statoil for levering av LNG til taubåter og forsyningsskip. Her f.v. Statoils direktør for operative anskaffelser og materiell Linda Moe Lund og adm.dir. Gudrun Rollefsen i Barents Naturgass AS. Foto: Svein G. Jørstad

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Barents Naturgass i Hammerfest skal levere miljøvennlig gass til fartøyer i tjeneste for Statoil

DEL

I dag, torsdag, signerte Statoil og Barents Naturgass AS en rammeavtale om å levere LNG som drivstoff til slepebåter og forsyningsfartøyer i Statoils tjeneste, skriver ifinnmark.no.

Kontrakten har en varighet på inntil åtte år, med fire år fast og to ganger to års opsjoner.

Nye slepefartøyer

I tillegg til LNG-drevne forsyningsfartøyer vil slepebåtene som er knyttet til selskapets LNG-anlegg på Melkøya i løpet av året skiftes ut med nye fartøyer som er drevet med gass.

Poeng å tenke miljø

Signeringen skjedde i forbindelse med leverandørdagen Statoil arrangerte i samarbeid med leverandørnettverket Petro Arctic i Hammerfest i går.

Miljøbevisstheten er en stadig viktigere del av oljeselskapenes virksomhet, noe også administrerende direktør Gudrun Rollefsen i Barents Naturgass trakk fram i forbindelse med signeringen.

– Nå kjøper også Statoil LNG fra anlegget selskapet driver på Melkøya, og reduserer dermed utslippene fra fartøyene med 25 prosent CO₂ ti tillegg til andre utslipp fra tradisjonell marin diesel forsvinner helt, poengterte hun.

Lokale leverandører

For Statoil selv var det et poeng at det var en god lokal leverandør som nådde opp i konkurransen denne gang.

– Det er et resultat av våre anstrengelser for å finne gode leverandører i de regioner vi opererer, sa Statoildirektør Linda Moe Lund.

Bygger landets største

Barents Naturgass legger nå ende bedre til rette for leveranser fra Hammerfest og bygger nå ut landets største LNG-bunkringsanlegg på Polarbase i Rypefjord, med kapasitet på 1.250 kubikk.

«Positivt»

– Det er veldig gledelig at Statoil Statoil signerer nok en avtale med lokale leverandører, sier prosjektdirektør, Nina Kivijervi Jonassen i Petro Arctic.

– Statoils nye kontraktsstrategier skal gjøre det enklere å benytte lokale leverandører der disse er konkurransedyktige.

Den siste tiden har selskapet inngått flere avtaler med leverandører i de tre nordligste fylkene, noe vi ser på som et signal på at man faktisk realiserer det man har sagt man ønsker å få til gjennom det nye kontraktsregimet.

At selskapet i tillegg har økt innkjøpene fra nordnorske leverandører med over 30 % i forhold til fjoråret, viser at leverandørindustrien i nord er konkurransedyktig, og at det nå er større muligheter for å bli en direkte leverandør til Statoil enn tidligere, sier Kivijervi Jonassen.

Artikkeltags