Stavanger (NTB): Oljeselskapet Eni Norge skriver ned verdien av verdens nordligste offshore oljefelt, Goliat-feltet, med 6,6 milliarder kroner.

– Hovedgrunnen er den lave oljeprisen. Vi venter lavere inntekter fra feltet enn det vi tidligere har lagt til grunn, og dermed skrives verdien ned, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Wulff i Eni Norge til Sysla.

Goliat-feltet har i lang tid skapt problemer for det italienske selskapet. Da plattformen ble satt i produksjon i Barentshavet i mars i år, var det to år etter den opprinnelige planen.

Forsinkelser på verftet i Sør-Korea, kostnadssprekk på 50 prosent og kritikk fra Petroleumstilsynet er noe av det som har gitt utfordringer underveis.

Prosjektet preger Eni Norges regnskap for 2015, og Wulff erkjenner at verdijusteringen delvis har sammenheng med problemene de har hatt så langt.

Goliat-feltet er første utbygging i Barentshavet og dermed verdens nordligste offshore oljefelt. Eni har en eierandel på 65 prosent i produksjonslisensen, Statoil eier 35 prosent. (©NTB)