Oljeselskapet North Energy er formelt flyttet fra Alta. Det ble avgjort i mandagens generalforsamling. North Energy har hatt et turbulent år med store kostnadskutt og utskiftninger i ledelsen.

Det som skulle bli et nordnorsk oljeselskap har siden oppstarten fortsatt ikke klart å gjøre et drivverdig funn. Tidligere i år annonserte de nedbemanninger og store kostnadskutt. Blant annet ble hovedkontoret i Alta lagt ned. Samtidig har adm.dir Eirik Karlstrøm fått avskjed, etter å ha vært med fra starten.

LES OGSÅ: Fant mer enn 100 millioner kroner å spare på kort tid

LES OGSÅ: Fikk sparken - nå nekter styret å betale sluttpakke på 5,8 millioner

LES OGSÅ: - Det er vanskelig å stå foran eiere som har tapt mye penger og tviholde på jobben

Inntil videre

Mandag gikk generalforsamlingen inn for en vedtektsendring som gjør det mulig å endre forretningsadresse til Tromsø - inntil videre. "Inntil Selskapets struktur er endelig fastlagt foreslår styret å legge Selskapets forretningsadresse til Tromsø", fremgår det av saksdokumentene.

- Det er for tidlig å si noe endelig, derfor denne formuleringen, sier Knut Sæberg, økonomidirektør og konstituert adm.dir i North Energy. Men Alta kommer til å ha North Energy-ansatte ut året.

- Får tid på seg

- Dette er en trinnvis prosess. Flyttingen er startet, men de ansatte har fått tid på seg for å bestemme om de vil ta belastningen ved å flytte. Derfor vil det være ansatte til stede i Alta ut 2015. I løpet av den tiden vil noen forlate oss, og noen vil velge å flytte, sier Sæberg.

Oslo-kontoret skal også skaleres ned. North Energy står dermed igjen med kontorer i Stavanger og Tromsø. Samtidig er det gjort et vedtak om at generalforsamlingen ikke trenger være i landsdelen overhodet.

"Styret kan bestemme at ekstraordinær generalforsamling også kan avholdes i Oslo".

Nytt styre

For øvrig ble all punktene i styrets forslag vedtatt på generalforsamlingen. Anders Onarheim fortsetter som styreleder. Styret barberes ned til bare fire medlemmer, hvorav en ansattrepresentant. Dette var samtidig siste dag på jobb for gründer og tidligere styreleder Johan Petter Barlindhaug. Han varslet allerede i fjor at han ville trekke seg fra styrevervet i 2015.

LES OGSÅ: Han har vært med fra starten. Nå får selskapet seile sin egen sjø

Det er sannsynligvis mange sønderbitte negler i North Energy-kontorene. Etter at en prøveboring måtte avbrytes i januar, har de fire boringer som skal gjøres unna i løpet av året. Blir det ikke funn - helst flere - brenner et blått lys for selskapet. To av boringenen pågår i skrivende stund.

LES OGSÅ: North Energy starter boring i Nordsjøen

LES OGSÅ: Nå prøver North Energy seg i Norskehavet

Det er Zumba like ved Heidrun-feltet utenfor Sandnessjøen i Norskehavet, og Haribo i Nordsjøen.

- Ved Zumba har boringen pågått en måned og vi kan snart vente et svar, sier Sæberg.