Etter åtte år som leder måtte han gå på NAV. Nå har han fått ny sjefsjobb

Børge Robertsen er ny daglig leder i Olivita as. Foto: Rune Endresen

Børge Robertsen er ny daglig leder i Olivita as. Foto: Rune Endresen

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

TROMSØ (Nord24.no): Børge Robertsen er ny daglig leder i Olivita as.

Tromsøselskapet selger helsebringende oljer basert på 20 års forskning og ni kliniske studier med tilsammen 1.200 deltakere. Selskapets hovedprodukt er en patentert blanding av selolje og olivenolje – nå med både naturell og sitronsmak.

Robertsen er tidligere daglig leder i Sjakk-OL i Tromsø.

Etter Sjakk-OL har han ikke hatt jobb og måtte til slutt gå på NAV.

- Enorm konkurranse

Men etter noen måneder dukket det opp en jobb som var midt i blinken. Han søkte, fikk jobben og starter opp 1.august. Han er innom for å hilse på resten av staben som har salgskontor midt i Tromsø sentrum. Rundt omkring på det spartanske kontoret står det brune små flasker som skal sendes til kunder.

- Jeg synes det hørtes ut som en veldig spennende og utfordrende jobb, og det har et produkt som jeg har tro på. Foreløpig har produktene fått et godt fotfeste i nord, men jeg har kjempetro på at produktet også kan slå an internasjonalt.

Han viser til at det selges Omega-3-produkter for 25 milliarder kroner globalt og derav en halv milliard i Norge.

- Det er en enorm konkurranse i Omega-3-markedet. Utfordringen er å nå gjennom. Vi har mange sterke konkurrenter med mye penger, sier Robertsen.

- Betennelse ble bedre

Robertsen har selv allerede begynt å bruke selskapets produkter.

- Etter Sjakk-OL har jeg fått tid til å trene, men har samtidig slitt med en betennelse. Etter at jeg begynte å bruke oljen fra Olivita er det blitt mye bedre. Jeg vet selvsagt ikke om det skyldes oljen, men betennelser er en av tingene den skal hjelpe mot.

May Britt Manin, Børge Robertsen og Bjarne Østerud i Olivita i Tromsø. Foto: Rune Endresen

May Britt Manin, Børge Robertsen og Bjarne Østerud i Olivita i Tromsø. Foto: Rune Endresen

Doblet inntekter

Olivita har vært i en økonomisk hengemyr siden oppstarten, men tallene for de siste årene er oppløftende.

Driftsinntektene doblet de siste tre årene. Samtidig har det blitt et pent lite overskudd. Hver måned i 2015 er også en forbedring sett mot samme måned i fjor.

- Vi har en økning på cirka 15 prosent i 2015.  I fjor ble vi for første gang gasellebedrift, opplyser avtroppende daglig leder og medeier, May Britt Manin.

Hun vil nå få en styrerolle samt en redusert stilling i firmaet.

Gründer Bjarne Østerud og Manin legger ikke skjul på at de har høye forventinger til nykommeren, og med et solid glimt i øyet sier de:

- Skal vi si en tidobling? Bare for å legge litt ekstra press på ham, humrer Manin.

Facebook

OLIVITA-FAKTABOKS

  • Olvita forebygger hjerte- og karsykdommer og tilbakemeldinger fra kunder er at oljen også virker positivt på ledd- og hudproblemer.
  • OUtviklingen av Olivita er basert på kunnskapen fra mer enn 20 års forskning og 9 kliniske studier med tilsammen 1200 deltakere, utført av professorene Bjarne Østerud og Edel O. Elvevoll ved Universitetet i Tromsø.
  • Utgangspunktet for forskningen var at Østerud selv var meget utsatt og arvelig belastet med familiær, genetisk disposisjon for tidlig hjerte-/karsykdom. Et tilfeldig møte med forskerkollega Edel O. Elvevoll, forskningsdirektør ved Fiskeriforskning i Tromsø, ble starten på Olivita.
  • Østerud og Elvevoll påviste at omega-3 alene hadde en minimal helseeffekt. Hvis man inntar omega-3 og ikke samtidig får nok antioksidanter inn i blodårene, vil fettsyrene oksideres (harskne)  og gi negative effekter og dette kan være hovedårsaken til de varierende resultatene fra studier på omega-3 fettsyrer.
  • Et velbalansert blandingsforhold mellom omega-3 fra renset selolje og antioksidanter fra olivenolje viste seg imidlertid å ha en svært gunstig effekt – og det er denne kombinasjonen som nå er patentert.

Kilde: Olivita

Olivita as

Nøkkeltall (i hele tusen)* 2014-tall er foreløpige tall

2011

2012

2013

2014*

Sum driftsinnt.

2 738

3 707

4 253

4065
Driftsresultat

-325

524

465

462
Ord. res. f. skatt

-407

528

491

500

Aksjonærer

Kilde: Årsregnskap for 2013

Navn Ant. aksjer Andel
BENTNESET INVEST AS (Leif Inge Karlsen) 363 22,27%
BJARNE ØSTERUD 349 21,41%
MAY BRITT MANIN 321 19,69%
NAPOLEON INVEST AS (Kjetil Emil Olsen) 200 12,27%
8 ØVRIGE AKSJONÆRER UNDER 5 % EIERANDEL 180 11,04%
EDEL ELVEVOLL 117 7,18%
RADIN INVEST AS (Svein Sivertsen mfl) 100 6,13%

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken