Overraskende boligtall for Tromsø i april - prisene øker

DEL

De fleste ekspertene så for seg en nedgang på noen prosentpoeng da meglerorganisasjonen Eiendom Norge onsdag presenterte boligtallene for april.

Boligprisene har imidlertid vist seg å være mer robuste enn det selv ekspertene forutså. I april gikk boligprisene ned med marginale 0,2 prosent når de er justert for sesongvariasjoner. Nominelt viste tallet en prisøkning på 0,5 prosent.

I Tromsø er det nominelle tallet på 3,3 prosent. Sesongjustert er økningen på 0,2 prosent.

Gjennomsnitts kvadratmeterpris er nå på 48.910 kroner i den nordnorske hovedstaden. Snittprisen for en boligomsetning er på 3,97 millioner kroner.

Nasjonal nedgang i salg

Samtidig er det en betydelig nedgang i antall solgte enheter. I april ble det solgt 10,3 prosent færre boliger sammenlignet med fjoråret.

De nasjonale tallene viser også en nedgang i antallet boliger som legges ut for salg. Nedgangen er på 2,4 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

Tiden det tar for å få solgt boliger i Norge har økt, fra 43 dager i april 2019 til 55 dager i april 2020.

– Venter en nedgang

Statistikken som presenterers av Eiendom Norge utarbeides etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Til tross for positive tall i april, spår administrerende direktør i Eiendom Norge Henning Lauridsen, en nedgang i markedet framover.

– Vi venter en nedgang i tolvmånedersveksten framover, sier Lauridsen i Eiendom Norge til NTB.

Artikkeltags