- Like sjokkert som alle andre

Konsernsjef Jan Frode Janson i Sparebanken Nord-Norge.

Konsernsjef Jan Frode Janson i Sparebanken Nord-Norge. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Konsernsjef Jan Frode Janson i Sparebanken Nord-Norge sier de er like sjokkerte som alle andre over avsløringene Aftenposten kommer med i Panama-saken.

Journalister i Aftenposten har sammen med 376 journalister over hele verden gått gjennom mer enn 11 millioner lekkede dokumenter fra det det Panama-registrerte selskapet Mossack Fonseca, som har spesialisert seg på å opprette og administrere selskaper i skatteparadiser. Dokumentene avslører pengeflukt i milliardklassen blant statsledere og politikere, rikinger og vanlige folk kjøper seg kjøper seg hemmelighold og gjemmer penger i skatteparadiser. På kundelisten deres står blant annet 12 statsoverhoder/statsledere, over 100 andre politikere, 29 milliardærer og mer enn 200 nordmenn. Søndag kveld ble det i Aftenposten gjort kjent at den norske statseide storbanken DnB, gjennom sitt kontor i Luxemburg, over en tiårsperiode også hadde lagt til rette for at kunder kunne skjule pengene sine i skatteparadiser og unngå skatt – dersom de ønsket det. LES MER I AFTENPOSTEN Panama Papers.

Da Nord24.no snakket med Jan-Frode Janson mandag, sier han at SNN sin kunnskap til saken kun er den som har framkommet gjennom pressen.

- Bildet som tegnes er vi like rystet over som alle andre, sier konsernsjefen.

- Når det gjelder bankers involvering i bildet, er det fjernt fra vår hverdag som regional sparebank, sier Janson.

- Dere har ingen slike erfaringer?

- Vi har ingen avtaler med aktører som driver opprettelse av selskap i skatteparadis, sier Janson.

Han sier han ikke kjenner til at Sparebanken Nord-Norge tidligere heller har vært involvert i noe lignende.

- Vi er heller ikke kjent at vi har vært involvert i lignende saker som dem som nå beskrives i pressen, sier konsernsjefen.

Artikkeltags