Planlegger fusjon: Vil bli Nord-Norges største

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Før helgen vedtok styrene i Hammerfest og Omegn boligbyggelag og BONORD å innlede fusjonsforhandlinger, med mål om endelig godkjennelse på ordinær generalforsamling vår 2015.

Det fremgår av en pressemelding.

Hammerfest og Omegn Boligbyggelag ble etablert i 1959 og BONORD har sine røtter tilbake til 1946.

- Dette er en helt spesiell dag! Våre styrer har fattet et spenstig vedtak som gir svært spennende muligheter for fremtiden for alle parter. Vi tror dette er en riktig vei å gå, og det er spesielt hyggelig og viktig at vi i nord klarer å finne sammen for å bygge sterke enheter, uttaler Svein Dalsbø adm.direktør i BONORD, ifølge meldingen.

Det nye boligbyggelaget vil være Nord-Norges største med 20 500 medlemmer, mer enn 10 700 boliger og 322 boligselskaper under sin forvaltning.

Det går en bølge av fusjoner over norske boligbyggelag.

På få år er antall boligbyggelag redusert fra over 100 til et antall på 47 i dag.  I Nord-Norge har det med unntak i fusjonen mellom Tromsø og Harstad i 2012 ikke vært noen større fusjoner de siste år. Et fusjonert boligbyggelag vil ha hovedkontor i Tromsø og avdelingskontor i Hammerfest og Harstad.

- Prosessen til nå har vært utrolig positiv. Vi har stor tro på at dette kan bli til noe som er svært bra for medlemmene våre, både med tanke på fremtidige byggeprosjekter og tilbud om nye tjenester. En fusjon utgjør ingen trussel for oss i Hammerfest eller dagens ansatte. Tvert om knyttes vi til landsdelens største fagmiljø, som vi tror vil bidra positivt i kampen om de gode hodene lokalt, sier daglig leder i Hammerfest og Omegn Boligbyggelag Andreas Enevold, ifølge meldingen.

Hammerfest og Omegn Boligbyggelag

Etablert: 1959

Antall medlemmer: 1800

Antall boligselskap under forvaltning: 52

Antall ansatte: 6

BONORD – Boligbyggelaget Nord

Etablert: Fusjon 2012 av HABO (etablert 1946 Harstad) og TBBL (etablert 1966 Tromsø)

Antall medlemmer: 18 700

Antall boligselskap under forvaltning: 270

Antall ansatte: 45

Lokalisert: Tromsø (hovedkontor) og Harstad. Dekker hele Troms.