Gå til sidens hovedinnhold

Bestilte sprettert til ungene – fikk bot på 8.000 kroner for brudd på våpenloven

Artikkelen er over 3 år gammel

GRATANGEN (Fremover): Tommy Bolle fra Gratangen bestilte en sprettert til ungene på nettet. Han fikk aldri spretterten i posten – men en bot på saftige 8.000 kroner.

Nå frykter han også at drømmen om familieferie til USA kan ryke dersom det uskyldige kjøpet gir han et rulleblad som våpensmugler.

Fikk pengene tilbake

Det er NRK Troms som forteller historien om Tommy Bolle som la inn en bestilling på en sprettert på nettbutikken wish.com.

Spretterten kom aldri, men han fikk pengene tilbake.

– Så tenkte jeg ikke noe mer over det, helt til det for noen dager siden plutselig lå et brev i postkassen, fra politiet, sier han til NRK.

I brevet står det at Bolle må betale en bot på 8.000 kroner for brudd på våpenloven.

– Det er helt forferdelig at jeg risikerer å få på rullebladet at jeg har drevet med våpensmugling når jeg bare skulle kjøpe et leketøy til ungene, sier han.

Skyte med erter på boks

Til NRK sier han at han minnes da han som liten gutt selv lekte med sprettert i Gratangsbotn.

– Jeg hadde jo bare gode intensjoner da jeg bestilte den. Jeg er vokst opp på bygda, og var vant til å leke mye i skogen. Jeg tenkte det kunne være artig for ungene å prøve å skyte med erter på boks, slik jeg selv gjorde da jeg var liten.

Årsaken til at Bolle aldri fikk spretterten som han bestilte skyldes at pakken ble beslaglagt av tollvesenet da den kom til Norge.

Deretter ble saken anmeldt til Øst Politidistrikt, som altså har ilagt Bolle boten på 8.000 kroner, subsidiært fengsel i 16 dager for brudd på våpenloven.

Hele saken kan du lese på NRK Troms sine nettsider.

Kommentarer til denne saken