- Tar ikke norsk mattrygghet på alvor

Oslo  20160412.
Representantforslag om endring av Stortingets forretningsorden for å sikre åpenhet om stortingsrepresentantenes økonomiske interesser.
SV-politikeren Torgeir Knag Fylkesnes på stortingets talerstol. T.v Marit Nybakk (Ap).
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Oslo 20160412. Representantforslag om endring av Stortingets forretningsorden for å sikre åpenhet om stortingsrepresentantenes økonomiske interesser. SV-politikeren Torgeir Knag Fylkesnes på stortingets talerstol. T.v Marit Nybakk (Ap). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Oslo (NTB): Senterpartiet mener statens tilbud i jordbruksforhandlingene er en hån mot norsk matproduksjon og norske bønder.

Statens tilbud til landbruket vil bety at det kuttes i norsk matproduksjon, mener Senterpartiets stortingsrepresentant Geir Pollestad.

– Statens tilbud er langt unna landbrukets krav. Det er alvorlig at man kutter 70 millioner kroner i budsjettstøtten. Regjeringen tar heller ikke hensyn til de klare føringene som Stortinget har gitt om å ha et landbruk i hele landet med både små og store bruk, sier Pollestad.

– Dette betyr at sentraliseringen av matproduksjonen holder fram med uforminsket styrke. Tilbudet er en hån mot norsk matproduksjon og norske bønder, sier han.

Miljøpartiet De Grønne mener bøndene bør bryte.

– Det er ikke forsvarlig å forhandle om jordbrukets fremtid med denne regjeringen. Det finnes et flertall for en mer bærekraftig politikk på Stortinget, sier nasjonal talsperson Une Aina Bastholm.

SVs landbrukspolitiske talsperson Torgeir Knag Fylkesnes mener tilbudet viser at regjeringen ikke tar norsk mattrygghet på alvor.

Nå skal det forhandles, men her må Stortinget være villig til å ta grep. Vi har ikke råd til fortsatt nedbygging av norsk matproduksjon, sier han. (©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken