Gå til sidens hovedinnhold

Snuhavna forsinket fra sør: Her er den nå og slik følger du den hele veien hjem til Hamnbukt

Artikkelen er over 3 år gammel

Hamnbukts etterlengtede Sea Walk XT er fortsatt et godt stykke unna sitt endelige mål.

HAMMERFEST (Ifinnmark.no): Tirsdag i forrige uke skrev iFinnmark at snuhavna startet ferden hjem til Porsanger. Nå viser det seg at turen ble forsinket.

–  Det ble en del ekstra arbeid med hensyn til sjøsikring. Systemet er slik at forsikringsselskapet har Veritas som kontrollør før båten får seile av gårde med Sea Walk'en. Det var litt uforutsett at det skulle komme så mye ekstratiltak i form av sjøsikring før de kom av gårde, men det er strenge krav rundt slikt og det er viktig med sikker transport, sier havnefogd Leif Gustav Prytz Olsen i Nordkappregionen havn.

LES OGSÅ: Veien mot snuhavn i Porsanger

Men søndag startet altså ferden fra Aukra i sør til Hamnbukt i nord.

Motvind på veien

Det er båten Subsea Supporter som har foldekaia på lekter. I skrivende stund har fartøyet passert Namsos i Trøndelag, og estimert ankomst i nord er ifølge Marine Traffic klokken 03.00 lørdag 10. juni.

Prytz Olsen har på sin side fått beskjed om torsdag som en mulig ankomstdato, men forklarer at vær og vind vil ha mye å si på dette.

– Vi er på plass på fredag. Det har vært litt motvind som gir litt lavere fart. Det ser ut til å snu nå, sier Ole Heggheim, styreleder i selskapet Cruise Ventures AS som produserer foldekaia, i en sms til iFinnmark.

Han legger til:v

– Vi gleder oss til å komme i gang.

LES OGSÅ: Fredrik snekrer for fullt – for nå er endelig snuhavna på tur til Porsanger

Slik følger du snuhavna hjem

Havnefogd Prydz Olsen forteller at når foldekaia er på plass i Hamnbukt, så begynner de å sette ut bøyen som cruiseskipene skal fortøye mellom.

– Vi må fysisk montere vannfestene til Sea Walk'en. Arbeidet vil ta to tre dager, sier han til iFinnmark.

– Tar det lang tid før foldekaia er klar til bruk etter dette?

– Da skal den i teorien være klar.

Bildeserie

SE BILDENE: Her er snuhavna på vei hjem

For å følge foldekaias ferd hjem til Hamnbukt, søk opp Subbsea Supporter eller IMO 9196503 på marinetraffic.com (ekstern nettside). Kartet viser kontinuerlig hvor båten og kaia ligger.

I november i fjor skrev vi at foldekailøsningen «Sea Walk XT» skulle være installert og klar til bruk allerede 15. mai. Snuhavnløsninga har en prislapp på 33 millioner kroner.

Kommentarer til denne saken