(Nordlys)

Huseierne kjøpte sentrumsgården i Skippergata i Tromsø for to år siden, pusset opp lokalene, og leide dem ut til en kvinne som ville drive massasjeklinikk i lokalene.

Onsdag ble tre kvinner pågrepet og siktet etter hallikparagrafen på grunn av mistanke om prostitusjonsvirksomhet. Klinikken, som ligger i sentrumsgården han eier sammen med en kamerat, er en av tre klinikker hvor politiet onsdag denne uka gjennomførte razzia.

Politiet mener de har stått bak prostitusjonsvirksomhet ved tre forskjellige massasjeklinikker på to adresser i Skippergata i Tromsø sentrum.

- Jeg er skuffet

- Vi ante ingenting om at det foregikk noe ulovlig der, sier eieren av en av de aktuelle adressene.

- Etter at vi hadde kjøpt bygget, annonserte vi lokalene til leie. Det var nesten ingen respons. Hun var en av få som tok kontakt, sier huseieren.

Kvinnen opplyste at hun ville drive massasjeinstitutt i lokalene. Huseierne bygde vegger til massasjerom inne i lokalet, og hjalp henne med å tilpasse lokalene til titenkt drift.

De ønsker ikke navnene i avisa.

- Vi ønsker ikke å få navnene våre assossiert med slik virksomhet. Det hele oppleves som ekkelt, og jeg er skuffet og sjokkert over dette, sier han.

Da Nordlys besøkte de aktuelle adressene torsdag formiddag, var dørene på de tre klinikkene forseglet av politiet.

- Jeg må innrømme at jeg bare har vært innom leietakeren en gang siden leieforholdet ble etablert. Da var jeg innom for å å reparere noe. Vi ante ingenting om dette,  sier huseieren.

I dialog

Han sier leietaker vil bli oppsagt umiddelbart dersom det viser seg at det har vært drevet ulovlig virksomhet i lokalene.

Politiet har en dialog med eierne av de aktuelle adressene. Ifølge politiinspektør Yngve Myrvoll kan også huseiere i ytterste konsekvens bli straffeforfulgt i slike saker.

- Det handler om at man plikter å ha et bevisst forhold til, og selv undersøker, hva slags aktivitet som foregår i lokalene. Å lukke øynene kan innebære et straffeansvar, sier Myrvoll til Nordlys.