(Nord24.no:) Beslutningen om å ikke fortsette etter prøveperioden, meldte senterleder Roy-Arne Johannessen på Facebook onsdag formiddag.

Han skriver blant annet:

- I dag har jeg orientert alle på Amfi Pyramiden at jeg ikke fortsetter etter prøveperioden. Årsaken er først og fremst hensyn til tid med mine barn. Kombinasjonen av en jobb som krever nesten all oppmerksomhet og barn i tenårene, lar seg ikke kombinere som alenepappa. Derfor er valget både lett og tungt: jeg går fra et miljø jeg har vært veldig, veldig glad i og lagt sjela mi i. Samtidig må selv jeg få «hauet ut av ræva» og våge å prioritere. Jeg kom hjem til Tromsø i 2014 for å være sammen med barna mine. Det har det blitt lite tid til det siste halvåret. Et godt eksempel er sist helg: jeg har booket hotell i Alta for å se Oda på håndballturnering i Altaturneringa. Men var jeg der? Nei. Det ble ikke tid denne gangen heller.

Johannessen tok over for Marit Stokmo høsten 2017. Han har forlenget prøvetiden for at en ny senterleder skal komme på plass. Samtidig letter han på sløret hva han vil gjøre videre i statusoppdateringen sin.

Starter opp Nordnorsk scenekompani

På Facebook skriver han imidlertid:

«Så, hva nå, da? Jeg har forlenget prøvetiden en måned, for å gjøre overgangen greiere. Stig Bergheim fra Amfi Finnsnes kommer inn 1. april og tar over midlertidig til ny senterleder er på plass. Alt løser seg, viser det seg.

Jeg snakket med min bror her om dagen, da jeg informerte min nære familie om mine beslutninger. Han sa noe klokt: det er ikke så mye et spørsmål om hvordan man har det, som et spørsmål om hvordan man tar det. Jeg er enig. Så derfor: jeg blåser liv i en gammel drøm. Jeg starter opp Nordnorsk scenekompani igjen. Denne gang som er aksjeselskap. Jeg fant noe aksjekapital i et skap, og er eneste investor. Kanskje like greit, siden dette helt sikker blir et «galematiasprosjekt», som min mor nok ville sagt. Det blir mer standup og forestillinger fremover. Jeg håper å utvikle det til både management, event og produceroppgaver. Allerede til helgen har jeg et par oppdrag, takket være suverent samarbeid med typer som Hans Christian Ribe i Ribe Event AS. Så får jeg om mulig enda kortere vei til jobb: det blir i den røde hytta i bakkant på tomta mi. Så jeg får fra 37 sekunder til jobb, til 11 sekunder til jobb. I rødhytta etablerer jeg NNSK as sitt hovedkontor. I styret har jeg fått med meg min gamle venn, Dan Lorentzen, tidligere økonomisjef i Torsken kommune og en av landets flotteste sangere. Som vara får jeg med meg min venn Jøran Dehlin Sivertsen, standupkomiker i Lunheim standupforening og generell senjaværing. Det blir flott 

7 mai i år blir jeg femogførti. Jeg gruer meg ikke til det.. Men det er kanskje betimelig å spørre om ikke dette er litt førtiårskrise, bare noen år for sent? Kanskje det. Men jeg skal IKKE bli femogførti uten å ha våget å gi drømmen en sjanse en eneste gang. Jeg ønsker meg ikke motorsykkel eller vaskebrett. Jeg vil stå mer på scenen og irritere/glede folk. Så er faktisk min teori at jeg skal jobbe mindre, og ikke mer. Da jeg diskuterte dette med min syttitreårige far, sa han bare… «javel, løkke til med det, du». Vel, vi får se. Jeg tror det blir bra. Og om ikke, kan jeg iallfall glede mine kritikere litt - så noen blir garantert fornøyd. En klassisk vinn-vinnsituasjon, med andre ord.

Å jobbe på Amfi Pyramiden har vært strålende! Når nesten 500 stykker står i kø utenfor bygget klokka 07.00 om morran på Black Fridya fredag 24. november, så bragte det glede i meg. Jeg synes seriøst det var skikkelig kult! På den andre siden: samme kveld gikk jeg på scenen på Scandic Ishavshotell sammen med Nicolay Ramm og Stian Blipp. Det var ikke artig. Det var ufattelig URFET!!! Men man kan ikke gå på jobb klokka 5-6 om morran, og kommer hjem klokken ett på natta. Ikke når jeg nå blir førtifem og vil har en mening om at det ikke er kvalitetstid, men KVANTITETSTID som teller når det kommer til familie.

Snart kommer det en invitasjon til en facebookgruppe som heter Nordnorsk scenekompni as. Lik den. Så vet du hva jeg holder på med.

Alt det best <3»

Les også: