TROMSØ (Nord24.no):  Det grønlandske selskapet Greenland Ruby er i sluttfasen av å gjennomføre sine første salg av rubiner til to internasjonale designere og har også innledet et samarbeid med det internasjonale, danske Shamballa Jewels, ifølge en pressemelding fra det nordnorske eierselskapet LNS - Leonhard Nilsen & Sønner.

Byggearbeidet med å bygge infrastrukturen til Rubingruven i Aappaluttoq på Grønland startet høsten 2014. Siden da har det vært investert store summer i anlegget. Gruven har vært i produksjon siden i fjor høst og de siste månedene har det vært dialog med mange potensielle kunder.

Kontrakter

Dette arbeidet er nå i ferd med å gi resultater og om kort tid vil de første kontrakter og deretter salg materialisere seg.

«Det har vært spennende og lærerikt og fremdeles er det en lang vei frem til målet, men vi ser nå at vår strategi har vært riktig og at markedet vil ha våre produkter» sier styreleder i Greenland Ruby og administrerende direktør i Rana Gruber, Gunnar Moe.

«Nøyaktig et år etter vi åpnet produksjonen fra vår rubingruve, kan vi endelig offentliggjøre at vi er klare til å levere våre grønlandske rubiner og safirer til det internasjonale markedet», uttaler administrerende direktør i Greenland Ruby, Magnus Kibsgaard.

- Det har vært magisk og inspirerende å få besøke rubingruven og Nuuk. For meg å kunne overvære rubinproduksjonen gjennom alle steg; fra sprenging og lasting med store maskiner, gjennom alle prosess- og sorteringssteg, til de små smykkestein vi bruker i våre pave-settings, har vært en virkelig øyeåpner.

Fakta:

  • Greenland Ruby: Det LNS Mining eide selskapet Rana Gruber AS eier 92% og Greenland Venture 8%. Driver en rubin- og safirgruve på Grønland og har investert betydelige midler her. Selskapet har de siste månedene vært i en kommersialiseringsfase og er i kontakt med mange designere og store kunder rndt om i verden. Har kontor i New York, Bangkok, København, Nuuk og i Mo i Rana.
  • Shamballa Jewels: Dansk smykkedesignere som ble startet av brødrene Mads og Mikkel Kornerup og har fått betydelig internasjonal oppmerksomhet de siste årene med sine spesielle smykkedesign.