Gå til sidens hovedinnhold

Dommeren kuttet regningen fra advokaten med én million kroner

Artikkelen er over 5 år gammel

Trodde ikke på at det var brukt 2000 timer på saken.

Advokat Geir Haugen har ført saken for en gruppe reindriftssamer som mener de har eiendomsrett til Stjernøya i Alta. Kravet ble avslått av Utmarksdomstolen, melder iFinnmark.

LES OGSÅ: Reindriftssamer får ikke eie Stjernøya

Reduserte salærkrav

Gruppen med reindriftssamer ønsket eiendomsrett og som en konsekvens av dette inntekter fra gruvedriften på Stjernøya. De nådde ikke frem med sitt krav i Utmarksdomstolen.

Utmarksdomstolen rettet også kritikk mot advokat Geir Haugen for hans krav i sakskostnadsoppgaven. De reduserte salærkravet fra ca 2,6 millioner til 1,625 millioner kroner, og avslo dermed å betale for hans og hans juridiske medhjelpers oppgitte tidsbruk på 2000 timer.

– Dette står ikke i rimelig forhold til oppdraget, går det fram av dommen.

- Jobbet livet av meg

Geir Haugen synes imidlertid ikke han har tatt seg for godt betalt.

- Jeg jobbet livet av meg i flere måneder. Jeg skrev for øvrig en ganske lang forklaring, men retten refererte ikke noe av dette, sier Haugen til iFinnmark.

LES OGSÅ: «Er det riktig at noen får skattlegge noe man strengt tatt ikke har verken bygget opp, funnet eller utvunnet?»

- Ikke overbegeistret

Han viser til at han brukte det meste av materialet som er fremlagt.

- Sammenlignet med saken i Pasvik, så stemmer dette ganske godt, sier Haugen.

- Hva synes du om at retten reduserte kravet ditt såpass betydelig?

- Jeg skal være forsiktig med å si for mye om dette, men jeg var ikke overbegeistret. Jeg har gjort arbeid for en betydelig sum som jeg ikke har fått betalt for. Jeg er skuffet, sier Haugen.

Finnmarkseiendommens juridiske apparat anførte for øvrig å ha brukt omlag halvparten av tiden som reindriftssamenes advokater har ført opp.

Kommentarer til denne saken