Flyselskapene advarer mot skatteplikten

KLARE REGLER: Både SAS og Norwegian informerer sine kunder om skattereglene for bonuspoeng.

KLARE REGLER: Både SAS og Norwegian informerer sine kunder om skattereglene for bonuspoeng. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Både SAS og Norwegian advarer om skatteplikten i sine medlemsvilkår for fordelsprogrammene sine.

DEL

SAS opplyser også at offentlige ansatte ikke har lov til å samle bonuspoeng i jobbsammenheng. I SAS Eurobonus medlemsvilkår per 15. januar 2015 minner SAS sine medlemmer om dette svart på hvitt:

I vilkårene for EuroBonus skriver SAS under punkt 3.8:

«I enkelte land gjelder særskilte regler for beskatning av fordeler, inkludert fordeler av flyselskapers og hotellkjeders bonusprogrammer. Alle slike spørsmål skal rettes til det enkelte lands skattemyndigheter. SAS fraskriver seg ethvert ansvar i forhold til det enkelte medlems skatteforpliktelser i forbindelse med den til enhver tid gjeldende skattelovgivning. Forbruk av bonuspoeng inntjent ved reiser man har betalt privat er ikke skattepliktig. Medlemmer som ønsker å opptjene poeng på flyreiser, hotell, leiebil eller andre aktiviteter som betales av arbeidsgiveren, skal i enkelte land informere dette på forhånd til sin arbeidsgiver. Poeng opptjent i forbindelse med tjenestereiser skal ikke brukes privat uten arbeidsgivers samtykke. I henhold til norsk lovgivning kan statsansatte ikke benytte poeng privat til flyreiser, hotellopphold, leiebil eller annen aktivitet dersom arbeidsgiveren har betalt for tjenestene det er opptjent poeng av. Forøvrig gjelder i prinsipp samme regler for alle offentlige ansatte i Norge».

 I Norwegians Rewards medlemsbetingelser heter det i punkt 4.3:

«Medlemmet er selv ansvarlig for å undersøke skattemessige implikasjoner knyttet til bruken av Norwegian Reward og CashPoints, for eksempel hvor CashPoints er opptjent på tjenestereiser betalt av arbeidsgiver. Norwegian har ikke ansvar i forhold til skatter og skatteforpliktelser pålagt medlemmet i tilknytning til opptjening eller uttak av CashPoints og/eller rewards».

Artikkeltags