Fra 1. september i år kan nordmenn binde renta i Lånekassen til rekordlave satser. Også den flytende renta er historisk lav.

Fastrentene vil fra 1. september være 1,549 prosent for tre års bindingstid, 1,874 prosent for fem år og 2,482 prosent for ti år, melder Lånekassen i en pressemelding.

Tre og fem års fastrente forblir på dagens nivå, mens tiårsrenta går ned fra 2,511 prosent i juli og august.

Disse betaler mest i renteDen flytende studielånsrenta er på 1,756 prosent, noe som ifølge Lånekassen er historisk lavt.

I 2002 lå flytende studielånsrente på 7,4 prosent, og fastrenten på 7,4. Det har dermed blitt betydelig billigere å betjene studielånet.

Lurer du på om du bør velge fastrente? Denne rentekalkulatoren kan hjelpe deg med valget:

Derfor mener bankdirektøren at bedriftene i nord bør vurdere fastrenteMange kan bli fristet til å binde renta når satsene er lave, men ikke alle har muligheten.

(saken fortsetter under grafikken)

– Kunder som for eksempel har mindre enn tre år igjen av nedbetalingstida, som får støtte til utdanning, eller som har avbrutt en tidligere fastrenteavtale for mindre enn to måneder siden, kan ikke binde renta, sier Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen.

479.300 av det statlige forvaltningsorganets kunder har flytende rente på studielånet sitt, mens 146.200 har fast rente. (©NTB)