Gå til sidens hovedinnhold

Åpner ny restaurant: Tang, tørrfisk og musserende vin på menyen

Ann-Christin planlegger ny restaurant

Artikkelen er over 4 år gammel

Local Food & Bubbles er et nyetablert selskap som har planer om å starte en kombinert smårettsrestaurant, vinbar og matvareutsalg på Leknes.

LEKNES (Lofotposten): Det er Ann-Christin Willumsen fra Leknes som står bak nyetableringen. Hun er opprinnelig fra Hedmark og betegner seg selv som en lidenskapelig mat- og vinelsker fra Hedmark. Hun har erfaring fra restaurantbransjen, og er serverings- og skjenkesertifisert. Hun var også med på å starte Norges første kvinnelige konjakklubb i 2006.

Willumsen opplyser at Local Food & Bubbles skal bli et urbant sted hvor et bredt utvalg regionens delikatesser møter verdens musserende viner.

– Restauranten skal tilby mat og vinopplevelser. Vi vil blant annet få lokale oster, speket lam, tørrfisk, røkt og speket kval, skreikaviar, tang og urter, bærsafter, marmelader og pesto. Maten skal serveres som smårett ala spansk tapas. Vi har masse fantastisk god lokalprodusert mat i Lofoten, men har etter min mening ingen restaurant som utnytter dette potensialet fullt ut, sier Ann-Christin Willumsen i en pressemelding.

I tillegg skal stedet ha utsalg av lokale varer.

– Det kom som en overrumplende overraskelse på meg at det finnes så gode smaker her i Lofoten. Siden jeg kom hit har jeg drømt om et sted som samler de lokale smakene i et moderne og spennende matkonsept. Etter at venninner snakket om at de savner et litt urbant sted der kan nyte et glass vin og god lokal mat i Vest-Lofoten, bestemte jeg meg for å lage dette stedet.

Visjonen å skape dette sosiale møtestedet i Lofoten. Konseptet er klart, og mange av samarbeidspartene er klare.

– Vi vil ha et bredt utvalg og ønsker å samhandle med blant andre Lofoten gårdsysteri, Aalan gård, LofotLam, Lofotprodukter, Chocofood, Anitas sjømat, Solbakken gård og Lofoten Seaweed.

Nå jobbes det med å finne det rette lokalet.

–Vi er i dialog med flere potensielle utleiere og håper dette vil være avgjort i løpet av våren. I utgangspunktet er planen å åpne i Leknes sentrum, men jeg er åpen for at lokalet kan ligge et annet sted i Lofoten. Målet er at restauranten Local Food & Bubbles er klar i løpet 2017, sier Ann-Christin Willumsen i Local Food & Bubbles i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken