Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du komme deg til Finland for litt over tusenlappen

Artikkelen er over 6 år gammel

Den 12. januar 2015 starter Arctic Airlink. Flyruten som knytter sammen Nord-Norge, Nord-Finland og Nord-Sverige. De tre universitetsbyene Oulu, Luleå og Tromsø får gjennom denne flyruten direkte kontakt med hverandre.

- Det er av stor betydning for framtidig vekst og utvikling av våre regioner at vi har et flytilbud øst-vest som gir mobilitet og konkurransekraft for næringslivet, og nyskapende reisemuligheter for folk flest, sier fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms, Ivar B. Prestbakmo (Sp), ifølge en pressemelding.

Han tror dette er godt nytt for store arrangementer i januar i Tromsø, som Tromsø Internasjonale Filmfestival og Arctic Frontiers.

- Oppstarten sammenfaller nemlig med disse begivenhetene.

En ferdig tidstabell som er lagt opp for både næring og ferie/fritid i tre land, med muligheter for korrespondanser i og utenfor landsdelen.

I pressemeldingen siteres også dataspill-gründeren Kim Daniel Arthur fra Tromsø :

- Med Arctic Airlink vil samarbeidet tidsmessig bli mye lettere over landegrensene og mellom regionene. I Oulu er spillmiljøet svært interaktivt og Tromsø har mye å lære fra dem. Tilgjengelig personell med spisskompetanse innen IT gjør at både vi og andre fremover kan rekruttere dyktige fagfolk for eksempel fra Finland, sier Kim Daniel Arthur i pressemeldingen fra Troms fylkeskommune.

Arctic Airlink kommer til å ha trafikk fem dager i uken. Dette muliggjør arbeidspendling og tidstabellen er tilpasset korrespondanser videre mellom Arlanda, Umeå samt Pajala og Luleå og for videre reisende i Tromsø til Oslo, Hammerfest, Kirkenes, Bodø, Svalbard, Murmansk og Arkhangelsk. Fra Oulu er det mulig å fly videre til Helsinki.

Prisene vil i starten ligge litt over tusenlappen mellom Tromsø og Oulo (Uleåborg), ifølge pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken