Krise i Widerøe - flere ruter kan bli nedlagt


Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

(Nordlys) Flyseteavgiften kan tvinge fram betydelige kutt. – Rammebetingelsene er vesentlig forverret, sier konsernsjefen i Widerøe.

Det melder ABC nyheter.

Driftsresultatet til flyselskapet faller kraftig. I løpet av ett år har driftsmarginen rast fra 4,8 til 2,6 prosent. Og flere av flyselskapets ruter går med tap.

Konsernsjef Brynjar Forbergskog i Torghatten er bekymret for utviklingen. Forbergskog sier til Finansavisen at han ikke kan utelukke at noen ruter må legges ned.

– Rammebetingelsene er vesentlig forverret for regional luftfart som betjener kommersielle ruter i Distrikts-Norge, sier Forbergskog, ifølge Finansavisen.

Årsaken er at avgiftene for 39 seters fly har økt med 70 prosent fra 2012.

Forbergskog er spentpå om det kommer avgiftslettelser i det nye statsbudsjettet.

– Dersom det ikke skjer, kan vi ikke utelukke at enkelte ruter må legges ned. Men jeg vil ikke tallfeste hvor omfattende slike kutt kan bli nå, sier han, ifølge avisa.

Avisa melder videre at flyvirksomheten i Widerøe står for vel 50 prosent av driftsinntektene i Torghatten-konsernet, men i første halvår utgjorde driftsresultatet fra flyvirksomheten, 58,5 millioner kroner, bare 17,6 prosent av konsernets driftsresultat.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken