Samler næringslivet i Nord-Norge

Disse vil du finne blant innlederne under Næringslivsdagen Nord 27. november

Disse vil du finne blant innlederne under Næringslivsdagen Nord 27. november

Artikkelen er over 5 år gammel

Seks uker før det braker løs – og før det fullstendige programmet er offentliggjort – så er allerede halvparten av plassene booket.

DEL

Årets nordnorske næringslivsarrangement - Næringslivsdag Nord den 27. november i Tromsø opplever større trykk enn noensinne.

- Kanskje fordi det en tenker så offensivt, inspirerende og koblende, mener arrangørene.

Samarbeide

- Næringslivsdagen Nord er et arrangement som bygger på samarbeid og interessefellesskap gjennom konsolidering av Vekst i Nord og Næringslivsdagen i Tromsø sier prosjektleder for Næringslivsdagen Nord 2014, Kjell Åge Rognli ved Norinnova Technology Transfer (bildet).

Han minner om at verdien av møteplasser utløses når vi deler perspektiver, kunnskap og erfaringer – og det er dette som er mantraet når en har satt sammen programmet på denne nordnorske næringslivssamlingen.

- Normalt kommer påmeldingene i siste liten på slike arrangementer. Men her er 200 av totalt 400 plasser booket allerede. Så bedriftene som ønsker å delta bør være litt oppmerksomme, sier Rognli.

Vekst i Nord

Arrangementet består av et faglig seminar på dagtid og et kveldsarrangement bestående av konsert, festmiddag samt utdeling av prisen for årets vekstbedrift i Nord-Norge - vekst i nord-prisen.

- Vi er i full gang med å lage våre reportasjer fra Vekst i Nord-bedrifter over hele landsdelen. Disse vil få publiseres fra starten av november og gå utover. Gjennom å kjøre en så stor reportasjeserie om bedrifter som lykkes – håper vi på å inspirere andre, sier redaktør Rune Endresen i Nord24.no.

Bedriftspresentasjonene vil også få stor plass under Næringslivsdagen Nord.

LES OGSÅ: Søker studenter som vil si et alvorsord til næringsministeren

Både internasjonale og regionale innledere

På programmet på dagtid finner vi noen av verdens fremste forretningsutviklere, vellykkede gründere og ledere - i tillegg til innovatører og trend-analytikere.

- Vi er utrolig stolt over å ha med oss gjester som blant andre næringsminister Monica Mæland, Funky Business økonom Jonas Ridderstråle, markedsstrateg Paal Fure, kulturbrobygger Rina Sunder, kommunikasjonsekspert Pellegrino Riccardi og den folkekjære visekunstneren Halvdan Sivertsen med mange flere sier Rognli.

Her finner du mer informasjon om Næringslivsdagen Nord.

Flere av foredragsholderne, som for eksempel Dr Jonas Ridderståle, Tor Haugnes  og Pellegrino Riccardi er viden kjent for sine engasjerende foredrag.

Komplett oversikt over innlederne:

Den komplette listen av innledere under Næringlivsdagen Nord er:

Under bolken samarbeid:

Monica Mæland

Monica Mæland (H) er næringsminister i Nærings- og fiskeridepartementet. Hun har tidligere vært byrådsleder i Bergen (2003-2013), kommunalråd i Bergen (1999-2003) og arbeidet som advokat. I tillegg har Mæland innehatt styreverv i bl.a. Husbanken, KLP Fondsforvaltning AS og Vest-Norges Brusselkontor AS. Mæland er utdannet jurist ved Universitetet i Bergen.

Daniel Skjeldam

Daniel Skjeldam er konsernsjef i Hurtigruten ASA, hvor han startet i oktober 2012. Hurtigruten er ett av Norges største reiselivskonsern, og opererer 12 skip langs norskekysten, Grønland, Svalbard og Antarktis, i tillegg til hoteller og andre reiselivsrelaterte selskaper.  Tidligere har han vært kommersiell direktør i flyselskapet Norwegian, hvor han var en del av oppstartsteamet i 2002. I Norwegian hadde Skjeldam ansvar for utviklingen av inntektssiden, og sto blant annet for lanseringen av mer enn 300 flyruter. Før han begynte i Norwegian hadde Skjeldam bakgrunn fra forsvaret og som konsulent.

Asbjørn Lilletun

Asbjørn Lilletun er en optimist med et hjerte som banker hardt for Nord-Norge - ikke minst pga. mulighetene som ligger her. Han er utdannet marin biolog, men har jobbet i mange år med markedsføring og merkevareledelse i legemiddelindustrien. De siste årene har han brukt tiden sin til å hjelpe nord-norske ideer til et globalt marked, senest som leder av næringsklyngen Biotech North. Han leder nå landsdelens største innovasjonsselskap, Norinnova Technology Transfer, og har en sterk tro på samarbeid som nøkkel til fremgang.

Under bolken utvikling:

Jonas Ridderståle

Dr. Jonas Ridderstråle er en av verdens mest innflytelsesrike og respekterte forretningsguruer.  I 2000 markerte han seg for alvor internasjonalt med den bestselgende boken Funky Business, og i 2011-utgaven av Thinkers 50 ble han ranket som nummer 5 i Europa og blant de 50 viktigste ledelsestenkerne i verden. Dr. Ridderstråle er en unik og ukonvensjonell foredragsholder. Han har tilbrakt de siste ti årene med å gi folk over hele verden kompetanse, trygghet og mot til å tenke, føle og gjøre ting annerledes. Han formidler budskapet sitt med lidenskap og energi, og bidrar ikke bare med ny kunnskap, men inspirerer også til den viljen og drivkraften som er nødvendig for å få til endring.

Jan-Frode Janson

Jan Frode Janson er siviløkonom med doktorgrad innen industriell økonomi og teknologiledelse, og arbeider nå som konsernsjef for Sparebank1 Nord-Norge. Han har tidligere jobbet som viseadministrerende direktør i Fokus Bank, Daglig leder i ABB installasjon Midt Norge samt markeds- og produktsjef i Nidar AS. Videre har også Jan-Frode Janson vært forsker ved NTNU/Sintef.

Under bolken trender:

Paal Fure

Konsernsjef i Dentsu Aegis Network Norge, Paal Fure, er en av landets ledende markedsføringsstrateger og trendanalytikere. Han er Konsernsjef i mediekonsernet Dentsu Aegis Network Norge og en guru innen markedsføring og merkevarebygging.

Tidligere har han bygget opp byråene Vizeum og Isobar, samt jobbet med fremtidsorientering og utvikling gjennom sitt virke som direktør i Opinion og Bengal Consulting samt planner i JBR McCann.

Ingjerd Blekeli Spiten

Ingjerd Blekeli Spiten er siviløkonom og divisjonsdirektør for eBusiness i DNB. Hun har ti års erfaring fra telecomsektoren innen forretningsutvikling og salg før hun startet i DNB i 2007 som leder for mobilbank. Ingjerd er nå ansvarlig for utvikling og salg av alle digitale løsninger og tjenester, som dnb.no, nettbank og mobilbank, webinarer, videomøter og sosiale medier for både person- og bedriftskunder. Innenfor ansvarsområdet ligger også innovasjon og tilrettelegging av nye løsninger for netthandel og elektronisk betaling. Ingjerd er i tillegg styremedlem i TSM Nordic/ValYOU, Doorstep og nestleder i styret i BankAxept AS.

Under bolken internasjonalisering:

Pellegrino Riccardi

Pellegrino Riccardi rister løs gamle fordommer, jantelov, begrensede tankemønstre og åpner idéhorisonten på vid gap. Med skråblikk fra utsiden åpner han opp for klarsyn på innsiden og med det. Nye muligheter for endring.Som kulturell og kommunikativ brobygger er Pellegrino Riccardi en av Norges absolutt beste tverrkulturelle kommunikasjonseksperter. Han har en lang og høyprofilerte kundeliste med blant annet Statoil, Telenor, Hydro, Aker Solutions, Statkraft, Utenriksdepartementet og Det Norske Veritas for å nevne noen. Pellegrino er oppvokst i England, med italienske foreldre. De siste 14 årene har han bodd i Norge. Han er utdannet filolog og pedagog med to universitetsgrader fra Leeds og Oslo.

Rina Sunder

“Globalt tankesett for en global verden” – dette er en tilnærming Rina Sunder har opplevd, utforsket og systematisert for å møte moderne forretningsbehov. Rina returnerte til Norge i 2008 etter å ha bodd åtte år i Singapore, Frankrike og Australia.

Rina Sunder har skrevet om «The New India» i ledende norske aviser som Aftenposten, Dagens Næringsliv og VG, samt ulike fagtidsskrift. Hun holder foredrag om temaene globalt tankesett, ulik ledelse og kulturell bevissthet i Asia. Rina har en tverrfaglig akademisk bakgrunn med en mastergrad i Foresight, Scenarier og strategy of Management (norsk skole Management) og en MA i Corporate Communication fra Copenhagen Business School.

Thor Haugnes

Tor Haugnes er utdannet historiker og bedriftsøkonom og er i tillegg foreleser på Handelshøyskolen BI i emnene økonomisk historie, etikk, entreprenørskap, velferdsstat og samfunnsansvar. Tor har også ti års fartstid fra web-bransjen som prosjektleder og webredaktør.

At Tor er svært engasjert ble også flere oppmerksomme på i desember 2011, da en YouTube-video fra en av hans forelesninger ble spredd i sosiale medier. Videoen fikk enorm oppmerksomhet og Tor Haugnes fikk sin egen fangruppe på facebook.

Konfransierer:

Anne Berit Figenschau

Anne Berit Figenschau er utdannet lærer og har en master i strategisk ledelse og økonomi. Men hun har kun vært innom læreryrket i et år, det har vært mange andre oppdrag som har vært mer fristende: regionsdirektør i Telenor, internasjonal leder i Tromsø 2018, reiselivssjef for Tromsø-regionen, prosjektleder i Dualog Singapore og nå som finansbyråd i Tromsø kommune.  Anne Berit har vært feminist hele livet og har alltid trodd at hun kan gjøre alt som gutter kan gjøre, av og til bedre enn dem.

Geir Bakkevoll

Geir Bakkevoll er utdannet journalist, entusiast som han er for å få tak i og gi videre den gode historien. Nå er han kommunikasjonssjef i Norges sjømatråd, der han både i inn- og utland får fortelle om Norges mest kjente merkevarer som Norwegian Salmon og Balalao Noruego, og ikke minst næringen som produserer den. Tidligere har Geir jobbet for nordnorsk næringsliv gjennom PR- og kommunikasjonshuset Apeland Informasjon. Geir er nordlending, ikke bare på sin hals, men fra halsen, opp og ned igjen.

Arrangørene av Næringslivsdagen Nord er Innovasjon Norge, Nordlys og Norinnova.

Med samarbeidspartnerne Mack, Nord24.no, DnB, UiT – Norges arktiske universitet, Sparebanken Nord-Norge, Subsea 7, Norges Råfisklag, Nofima, Tromsø kommune, Rød Tråd,  Troms fylkeskommune, Clarion The Edge, Næringsforeningen i Tromsøregionen og NHO Troms og Svalbard.