Dro fra Tromsø - nå er Sea Shepherd-aksjonistene arrestert

Fangst av grindhval på Færøyene.

Fangst av grindhval på Færøyene. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Besetning fra "Sam Simon" ville stoppe hvalfangst.

DEL

To av besetningsmedlemmene fra "Sam Simon" er nå arrestert på Færøyene. Samtidig ble "Sam Simon" sabotert av lokale fiskere. Det melder miljøorganisasjonen Sea Shepherd i en pressemelding mandag.

"Sam Simon" vakte mye oppstyr da de for tre uker siden kom uanmeldt til Tromsø. Det viste seg at skipet fra Paul Watsons organisasjon planla å forstyrre et transportskip med islandsk hvalkjøtt på vei til Japan. Etter halvannet døgn dro Sam Simon fra Tromsø. De var først innblandet da Kystvakten inspiserte en flåte russiske trålere i Smutthavet, deretter returnerte de til Færøyene der Sea Shepherd nå aksjonerer mot fangst av grindhval.

LES OGSÅ: Sea Shepherd forsov seg til hvalslakt for andre år på rad

Sea Shepherd forsov seg til hvalslakt for andre år på rad

Fangsten pågår ved at mindre fiskefartøy driver flokker av hval inn i trange bukter før de avlives.

I følge pressemeldingen fra Sea Shepherd var det amerikanske Susan Larsen og tyrkse Tom Strerath som fulgte etter en lokal flåte båter i en småbåt.

- De ble arrestert klokken 09.00 mandag morgen. Sea Shepherd mener de lokale båtene var i ferd med å ringe inn grindhval. En av de lokale småbåtene skal i følge Sea Shepherd ha lagt seg langs Sam Simon og kastet tauverk inn i propellen.

Småbåten med de to ombord var da en nautisk mil unna.

- Færøysk politi skal ha bordet småbåten og arrestert de to frivillige, og tatt dem med til politistasjonen på Klaksvík.

Politiet skal ha bekreftet arrestasjonen ovenfor Sea Shepherd.Sea Shepherd har over flere år aksjonert mot fangsten av grindhval.

LES OGSÅ: Sea Shepherd bråsnudde - og endte på Færøyene

LES OGSÅ: Sea Shepherd: - Vi ble bordet av 25 mann og hunder i Tromsø

LES OGSÅ: Her tar Paul Watson æren for Kystvaktens aksjon

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken