I dag mottok svært mange nordmenn selvangivelsen. Mange, hele åtte av ti, får igjen penger på skatten. Ifølge NTB vil det til sammen bli utbetalt 30 milliarder kroner i restskatt til folk.

Imidlertid var det en del nordmenn som fikk baksmell. Hele 23 milliarder kroner må betales tilbake til staten.

Også i Tromsø er det mange som må betale restskatt. 11.387 personer fikk skattesmell og må betale til sammen 234. 098. 846 kroner.

Gjennomsnittstallet på restskatt er da på 20.558 kroner. Det viser tall fra Skatt Nord.

Se mer: I år sjekker han mange personer ekstra godt. Dette må du vite

Mange fikk igjen

Mange må imidlertid blitt glade da de åpnet selvangivelsen, for 38.963 tromsøværinger har fått penger igjen. Til sammen skal 447.916. 857 kroner bli utbetalt til folk i Tromsø kommune.

Tallene for Troms fylke viser at 88.524 personer fikk tilbake penger på skatten. Til sammen har folk i Troms til gode 950.125.893 kroner. Mens 23.934 må betale til sammen 489.848.215 kroner i restskatt.

Mange ville sjekke selvangivelsen da den ble gjort tilgjengelig natt til torsdag. Sidene til Altinn gikk en periode i stå av pågangen, og trafikken på Skatteetatens sider var dobbelt så stor som på samme tid i fjor.

Nesten 1 million mennesker hadde sjekket selvangivelsen før lunsj torsdag, melder Nettavisen. Da hadde skatteoppgjøret for 2015 vært tilgjengelig siden midnatt.

Se også: Nå får vi 57.000 kroner i snitt - og slik bruker vi dem

Feil i skatteopplysninger

Samtidig med at mange ville sjekke om de hadde penger til gode eller restskatt i vente, varslet Nav om en feil i sin innrapportering av skatteopplysninger for AFP-pensjonister. Personer med AFP fra privat sektor hadde feilaktig fått kompensasjonstillegget rapportert inn som skattbar kapitalinntekt i stedet for skattefri inntekt.

– Feilen blir automatisk rettet. Den vil dermed ikke påvirke det endelige skatteoppgjøret for 2015, skriver Nav i et varsel på sine nettsider.

Frist for levering av selvangivelsen er 30. april.

Se mer: Det er én stor tabbe mange av oss gjør med selvangivelsen. Og den kan koste deg dyrt