Gå til sidens hovedinnhold

Sophie (31) gikk med millionoverskudd, så solgte hun selskapet for en hemmelig sum

Artikkelen er over 1 år gammel

Matsvinn er god butikk for eierne

BODØ (An.no): Sophie Wiik fra Bodø startet Too Goo To Go Norge i 2016. Det etter å ha vært med å etablere og bygge opp selskapet i Danmark.

Matsvinn-appen har blitt en stor suksess som på bare tre år har gått fra null til 750.000 brukere i Norge.

Poenget med appen er at butikker, spisesteder og matprodusenter får kontakt med brukere som får kjøpt mat for en billig penge. Mat som ellers bare ville blitt kastet.

Selskapet reklamerer selv med at de til nå har berget 2.000.000 måltider fra å bli kastet.

Solid vekst

Ikke bare antall brukere vokst. Omsetningen skyter også i været. Inntektene til Too Good To Go er fra provisjonen de tar for å formidle kontakten.

Rengskapstall som Dagens Næringsliv har hentet fram viser at omsetningen i 2018 var på 6,6 millioner kroner og et overskudd på hele 1,3 millioner kroner. Tallene for 2017 var henholdsvis 3,3 og 0,1.

Daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer i Too Good To Go Norge, forklarer til DN at suksessen i Norge skyldes at man har nådd ut til mange ved å bruke lite ressurser. Selskapet har ikke lånefinansiert noe av driften.

Solgte seg ned

I mars kunne AN fortelle at Wiik ga seg som daglig leder i selskapet sitt, og solgte selskapet til Too Good To Go i Danmark. Salgssummen ville hun ikke ut med, men i juni kom nyheten om at Wiik investerer 1.000.000 kroner i Fjong - en plattform for bærekraftig mote.

Dagens Næringsliv har vært i kontakt med Sophie Wiik og administrerende direktør i Too Good To Go Aps Mette Lykke Ravn som ikke ønsker å kommentere verdien på transaksjonen av Too Goo To Go Norge, men bekrefter at Wiik fortsatt er aksjonær i Too Good To Go Aps.

Totalt er det mellom 12 og 13 millioner brukere av appen i de foreløpig 12 landene den er lansert.

Kommentarer til denne saken