Har skiftet jobb to ganger på ett år - nå blir han sjef i banken

Artikkelen er over 4 år gammel

- Dette kunne jeg ikke si nei til.

DEL

Stein Vidar Loftås blir ny kommunikasjonssjef i Sparebanken Nord-Norge.

Han tar over jobben etter Geir Håvard Hanssen, som går til Norges Sjømatråd.

Et halvt år i jobben

Loftås har dermed fått betydelig lengre CV det siste året. I januar i fjor sa han opp jobben som kommunaldirektør for næring, kultur og idrett i Tromsø kommune for å  bli avdelingsdirektør for kontroll og rettsanvendelse i Skatt Nord. Den jobben tiltrådte han i juni. Bare et halvt år etter er han igjen på flyttefot.

- Det handler om at du noen ganger får en mulighet du på ingen måte har planlagt, sier Loftås, som bedyrer at han trives i Skatt Nord.

- Det er en super plass å jobbe og en attraktiv stilling. Men kommunikasjon har alltid vært noe jeg har vært svart opptatt av - i all min ledergjerning. Og Sparebanken Nord-Norge er en kjempesterk merkevare. Et nordnorsk konsern som virkelig bidrar til å bygge Nord-Norge, og jeg bare forbinder gode følelser med, sier Loftås.

- Sterk og god leder

Konserndirektør Petter Høiseth er svært fornøyd med å få Stein Vidar Loftås med på laget.

- I prosessen har vi hatt samtaler med flere gode kandidater. I Stein Vidar har vi funnet en sterk og god leder med kompetanse på strategisk kommunikasjon og merkevarebygging. I tillegg har han lang ledererfaring fra børsnotert virksomhet. Jeg er trygg på at Stein Vidar kommer til å videreføre og forsterke det gode kommunikasjonsarbeidet i SpareBank 1 Nord-Norge, og bidra til å tydeliggjøre vår rolle og posisjon i landsdelen, sier Høiseth i en pressemeldig.

Loftås er oprinnelig bergenser, men har bodd snart 30 år i Nord-Norge. Han er utdannet innen elektronikk og IKT fra Forsvaret og har studert både journalistikk, retorikk, og digital kommunikasjon. Han har en bachelorgrad i økonomi og ledelse fra Handelshøyskolen BI, og har også lederutdanning fra Telenor der han tidligere var regiondirektør.

Artikkeltags