SpareBank 1 Nord-Norge går lengre enn Norges Bank og kutter renta på ordinære boliglån med inntil 0,30 prosentpoeng, ifølge en pressemelding.

Norges Bank besluttet i dagens rentemøte å kutte styringsrenten med 0,25 prosentpoeng. Den siste tidens rentekutt har utløst priskrig for å vinne de mest attraktive bankkundene i det norske bankmarkedet, skriver banken i meldingen

– SpareBank 1 Nord-Norge er konkurransedyktig på pris. Derfor kutter vi renten for våre ordinære boliglånskunder. Det lønner seg å velge nordnorsk! sier konsernsjef Jan-Frode Janson i SpareBank 1 Nord-Norge, ifølge meldingen.

Det er de unge LO-medlemmene som etter rentekuttet får bankens beste rente. De kan nå få lån til en rente på 2,55 prosent. Beste pris til andre unge kunder er 2,65 prosent. Laveste pris for øvrige kunder blir 2,85 prosent.

– Med dagens rentekutt fra Norges Bank har vi et historisk lavt rentenivå i Norge. Dette kommer nå nordnorske boligeiere til gode, i form av rimeligere boliglån. Folk flest vil nå få litt mer å rutte med. Da kan det være fornuftig å utnytte de gode tidene til å spare mer eller betale ekstra ned på boliglånet, sier Janson.

SpareBank 1 Nord-Norge endrer også prisene på bankinnskudd med i snitt ca. 0,37 prosentpoeng.

– Dette er den andre effekten av at renta går ned. Renta på sparekontoen går ned. Den gode nyheten er at det finnes gode alternativer for sparing. I banken din får du gode råd, sier konsernsjefen.

Renteendringene får virkning for nye kunder fra og med 19. juni 2015. For eksisterende kunder trer renteendringen i kraft i uke 34.

– Årsaken til at våre eksisterende kunder må vente noen uker, er at bankene er underlagt en varslingsfrist i forhold til renteendringer når endringen ikke er til kundens fordel. Av praktiske årsaker har vi lik varslingsfrist ved alle rentejusteringer – både når renta går opp og ned, sier Janson.