Gå til sidens hovedinnhold

Her svikter geografikunnskapen til den nordnorske banken. - Har det blitt kjørt en kommunerullett som vi ikke er klar over?

Artikkelen er over 4 år gammel

Spill om Nord-Norge, med ganske mange geografifeil om Nord-Norge.

(Nord24.no:) Arctic Rally kaller Sparebanken Nord-Norge sitt nye interaktive spill. Spillet handler om å nå Nordkapp - uten skader og med god flyt, heter det i introduksjonen.

De som når Nordkapp er med i trekningen av premier - blant annet en tur til Nordkapp.

For å spille, må du registrere e-posten din og godta å motta nyhetsbrev.

Som sagt, så gjort, Magnus Gran i Lakselv brukte ett minutt på spillet før han krasjet lenge før han nådde Nordkapp.

Men det var ikke spillfinessene han la mest merke til.

Feil Nordkapp

- For det første er veiene så rette over Finnmark, at det tror jeg ikke noe på. Så er jo Alta ikke i Lakselv. Har det blitt kjørt en kommunerullett som vi ikke er klar over?, spør Gran.

- Og Nordkapp er plassert i Gamvik kommune nær Mehamn.

Gran la en skjermdump av spillet på Sparebanken Nord-Norges Facebook-sider, med teskten «Klarer dere se noe feil?»

 

- Helt feil

Sparebankens kommunikasjonsdirektør, Vidar Loftås, var ikke kjent med geografiglippen da Nord24.no ringer ham, men etter å ha studert om kartet passer med terrenget, uttaler han:

- Selv jeg som er bergenser ser at dette er feil!

- Har du vært på Nordkapp?

- Ja!

- Avstanden er nok rett, men prikkene er plassert feil. Det skulle selvsagt vært rett helt fra starten av, legger han til.

Spillet har vært ute en drøy uke. Det er utviklingsselskapet Good Morning som har laget spillet for banken. Selskapet drives av en narvikværing, Eirik Fjellaksel, men har sin base i Oslo.

- Designeren hos oss trodde han hadde plottet inn riktig, men dessverre hadde han ikke gjort det. Det ble ikke oppdaget da det ble sendt videre til banken. Det har vi nå rettet opp i, sier Fjellaksel til Nord24.no, som medgir at designeren bak spillet kanskje ikke hadde førstehåndskunnskap om geografien i nord.

Kommentarer til denne saken