Vipps - nå er Sparebanken Nord-Norge inne med et nytt produkt

Vipps så var Sparebanken Nord-Norge inne

Vipps så var Sparebanken Nord-Norge inne Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Konsernsjef Jan Frode Jansen puster letter ut. Mens man tidligere måtte forholde seg til både Vipps og mCASH, finner man nå all funksjonalitet under merkevarenavnet Vipps.

– Fra og med 4. mai kan du få Vipps også fra SpareBank 1 Nord-Norge, sier Jan-Frode Janson, som i tillegg til å være konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge også er styremedlem i selskapet Vipps AS - som Sparebank 1 eier 25 prosent av.

- Dette har vært en veldig viktig sak for meg. Jeg kommer til å være veldig aktiv i det styret, sier Janson til Nord24.no.

Nytt produkt

Det gjelder både de eksisterende produktene Vipps bedrift og Vipps faktura, men også et nytt produkt under navnet VippsGo. Med VippsGO vil både butikker og bedrifter, lag og foreninger kunne selge sine varer og tjenester gjennom mobiltelefonen.

- VippsGO er i realiteten funksjonaliteten fra mCASH tatt et steg videre.  Vi bygger nettbutikkfunksjonalitet inn i løsningen. Det er ikke snakk om å gjøre de fysiske butikkene om til nettbutikker, men du får tilgang til produktkatalogene og kan betale via mobiltelefonen. Det gjør handelen mer effektiv både for bedriften og kundene, sier Janson i en pressemelding.

Butikker og frisører

Når en butikk, frisørsalong eller restaurant oppretter mobilbutikk i VippsGO, kan kundene velge produkter og betale direkte via mobiltelefonen. I applikasjonen får kundene se bilder og informasjon om produktene, før de sender en bestilling til butikken. Så snart butikken registrerer denne, er handelen gjennomført.

- I praksis betyr det at mobilen blir det nye kasseapparatet, der hverken kort eller kontanter er nødvendig, sier Janson.

Først tatt på senga

I desember i fjor gikk Jan Frode Janson ut i Nord24.no og fortalte om at de ble tatt på senga av DNB - da konkurrente over natta i sommerferien lanserte Vipps, mens samarbeidspartnerne trodde alle bankene jobbet for en felles løsning. Han mente det pågikk en betalingsløsningskrig mellom bankene. Nå er samarbeidet tilbake.

LES OGSÅ: DNB rappet Vips fra Sparebank1, puttet på en ekstra P – nå vippses det for milliarder i Nord-Norge

- Jeg synes det er utrolig artig personlig at vi nå har funnet sammen. Dette brenner jeg for, sier Janson.

– Norsk banknæring har tradisjon for å løse utfordringer i fellesskap. Vi har samarbeidet blant annet om BankAxept og BankID. Nå gjør vi det igjen. Ved å slå sammen Vipps fra DNB og mCASH fra oss i SpareBank 1 bygger vi et selskap med unik kompetanse om området digital betaling. Men viktigst av alt er at vi gjør det så mye enklere å være kunde, sier Janson i en pressemelding.

Artikkeltags