Her kommer det 20.000 kvadratmeter i Breivika

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Statsbygg er nå i gang med arbeidet for å bygge nytt helsefagbygg ved Universitetet i Tromsø - MH2. Det nye bygget blir på 20.000 kvadratmeter. I tillegg skal 2000 kvadratmeter av det eksisterende MH-bygget bygges om.

Til sammenligning er det nye politihuset på Stakkevollveien 15.000 kvadratmeter.

Bygget skal gi plass for 1097 personer: 924 studenter og 173 ansatte. Det planleges også et parkeringshus til 430 biler.

Det er ikke bare Statsbygg som bygger stort i Breivika nå. Forskningsparken skal utvides kraftig.

Jubileumsbygg

Det var i høst det nye bygget fikk plass på statsbudsjettet med en kostnadsramme på i overkant av 1,3 milliarder kroner.

- Men det blir ikke riktig å snakke om konkrete  summer på dette tidspunktet, sier prosjektleder Marte Kollstrøm i byggherreavdelingen ved Statsbygg.

- Selve bygget kommer til å koste under én milliard.

Illustrasjon: Statsbygg

Arkitektene har hatt et øye til det gamle bygget, men samtidig mener Kollstrøm det blir litt brytning i arkitekturen.

- Det er ikke noe signalbygg, men stort og tungt. Tromsø er heldige som har et universitetsområde med mye plass.

Dagens campus hadde neppe de første som planla beliggenheten til Universitetet klart å se for seg. Det nye MH-bygget blir faktisk et jubileumsbygg.

- Når det står ferdig er det 50-årsjubileum for vedtaket om å bygge universitetet.

Klart i løpet av 2017

Grunnarbeidene startet første halvår 2015. Gjennomføring av nybygget starter i oktober 2015. MH2 skal stå ferdig og innflyttingsklar i desember 2017. Deretter gjøres ombyggingen i den gamle fløyen.

Statsbygg har nå sendt ut oppdraget til prekvalifisering på Doffin for å lodde interessen blant entreprenørene.

- Da håper vi å kunne godkjenne flere entreprenører og deretter levere et anbud. Det skal være klart i månedskiftet juni-juli.

Det er stor byggeaktivitet i Nord-Norge, og ikke minst i Tromsø. Det gjør Statsbygg litt nervøse.

- Vi har et risikoscenario hvor det bare kommer en interessent under prekvalifiseringen. Da må vi bare sende det ut på anbud og håpe det beste. Og det kan forsinke prosjektet. Men vi håper jo dette skal være et attraktivt oppdrag, sier Kollstrøm.

De er på jakt etter entreprenørselskap som kan styre alle fag, fra elektro- til telekommunikasjon. Et så stort prosjekt betyr naturligvis også store muligheter for lokale underleverandører.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken