Gå til sidens hovedinnhold

- Dette blir et voldsomt løft for sørbyen

Artikkelen er over 5 år gammel

1. byggetrinn: Å rive alt nord for høyblokka

Til uka vedtar Byrådet å legge ut gigantprosjektet Storgata 25 til offentlig ettersyn, et av de største og visuelt sprekeste prosjektene i Tromsø sentrum på mange år.

Pellerin har  jobbet med planene siden 2013, og sakte, men sikkert har man forberedt seg på realisering av et nytt kvartal, med blant annet rivingen av  Shell-stasjonen i 2014.

Kvartalet slik det fremstår i dag er - for å si det mildt - ikke Tromsøs vakreste.

- Det kan vi være enige om. Bygningsmassen er fra 1968 og har gjort sitt, sier Kenneth Bless, administrerende direktør i Pellerin.

Godt fornøyd

- Dette prosjektet vil i så måte være et voldsomt løft for sørbyen og for Tromsø. Vi er veldig godt fornøyd, og vi har fått veldig gode tilbakemeldinger både fra kommunen og folk.

Planforslaget er på 14.300 kvadratmeter, og omtrent på samme størrelse som The Edge, men dette er annerledes i og med at det er snakk om et helt kvartal.

Og arbeidet vil ganske fort bli synlig i bybildet.

- Byggetrinn 1 er å rive alt nord for den eksisterende høyblokka og bygge opp nytt. Det prosjektet er på 8000 kvadratmeter. Vi er klare med forprosjektet, nå skal vi selge leiekontraktene på kontoretasjene og når tre av fem er utleid, trykker vi på knappen, sier Bless.

Matservice forsvinner - for en stund

Riving betyr at Matservice som vi kjenner det i dag forsvinner.

- Ja, alt skal bort. Men vi har en langsiktig avtale med Eurospar Matservice, og vi trenger noen måneder på å bygge et nytt bygg. Og den nye matbutikken blir helt fantastisk. Både vi og Matservice gleder oss til den står ferdig. Den glasspassasjen fra Storgata til Strandgata, som vi har fått mange positive tilbakemeldinger på, blir  også et klart fortrinn for butikken. Men også for byens befolkning. Vi ønsker å gi noe tilbake til byen.

MATSERVICE BY NIGHT: Illustrasjon: Niels Torp arkitekter

GLASSPASSASJEN: Slik skal Storgata og Strandgata kobles sammen med inngangsparti til nye Matservice. Illustrasjon: Niels Torp arkitekter

Publikumsrettet

Bless sier at han blir skuffet hvis de ikke er gang i løpet av 2017.

Når det gjelder den søndre delen av prosjektet, er det fortsatt uavklart hvem som skal inn på gateplan der. Men uansett hvem det blir, er målet klart:

- Det skal publikumsrettet virksomhet inn der. Noe annet er helt uaktuelt. Om det blir restaurant eller noen annet, gjenstår å se.

Det nye prosjektet vil på sitt høyeste ikke blir høyere enn dagens bygningsmasse, og det gjøres også grep for å fremheve den vernede bygningmassen i nordenden av kvartalet gjennom  den mykere og lysere glasspassasjen som skal starte i flukt med det vernede nabobygget.

- Vi har ønsket å møte den eldre bebyggelsen med respekt samtidig som vi spiller på lag med byrommet, sier Bless.

Kommentarer til denne saken