Fare for streik - ølkranene kan gå tomme

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Partene i bryggerioppgjøret har bare noen timer på seg til fristen for meklingen går ut. Ølstreiken kan være et faktum fra onsdag morgen av.

Tariffansvarlig Anne Berit Aker Hansen i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) bekrefter overfor NTB at partene tirsdag kveld fortsatt var i mekling og jobbet for å komme fram til en løsning. Ellers er det lite partene kan si når meklingsinstituttet er aktivert. Da har de taushetsplikt.

Allerede fra arbeidsdagens start onsdag morgen kan over tusen bryggeriansatte fordelt på 33 bedrifter landet rundt være tatt ut i streik. Og da har du relativt raskt grunn til å frykte at ølkranene skal tørke inn og kjølediskene i butikkene tømmes som følge av stans i produksjon og utkjøring av øl og mineralvann.

Forrige gang det var streik i bryggerisektoren, i 2004, gikk det tre dager før butikkene begynte å varsle om at hyllene var i ferd med å tømmes – og like lenge før streiken ble avblåst og partene forlikte.

Coca-Colas virksomheter rundt om i landet er blant bedriftene som vil bli rammet av en streik. Det gjør også Ringnes' bryggerier, mineralvannvirksomheter og distribusjon, samt mindre bryggerier som E C Dahls bryggeri, Macks Ølbryggeri, Hansa Borg Bryggerier, Aas Bryggeri, Arendals Bryggeri og Grans Bryggeri

Artikkeltags