Direktøren sa opp seg selv i jakten på nye innsparinger

MÅ GÅ: Utviklingsdirektør Harald Martinsen blir konsulent.

MÅ GÅ: Utviklingsdirektør Harald Martinsen blir konsulent. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Harald Martinsen går av med umiddelbar virkning i Sydvaranger Gruve.

DEL

Oppsigelsen kommer som en følge av den anstrengte økonomiske situasjonen i en tid med fallende priser på jernmalm, skriiver Finnmarken.

– Beslutningen var et initiativ fra Harald selv, da han innså at det ikke lenger er rom for å beholde hans stilling på full tid, opplyste administrerende direktør Antony Beckmand i det australske eierselskapet Northern Iron Ltd. i et skriv til de ansatte før helga.

Martinsen hadde i fjor en lønn på til sammen 3,3 millioner kroner fra Sydvaranger. En tredel av dette var i form av en såkalt stay on-bonus seks personer i ledelsen fikk i prosessen da eierne vurderte å selge gruva i 2012.

- Ikke helt kvitt meg

Beckmand roser Martinsen spesielt for forarbeidet med gruvas utvidelsesplan, samt for å bedre omdømmet til gruva eksternt.

– Vi ønsker Harald all suksess videre, heter det fra Beckmand.

Martinsen har hatt jobben som utviklingsdirektør i tre år, men selv om han nå flytter til Oslo, forblir han konsulent og pressetalsmann for Sydvaranger.

– Vi har mange ganger sagt at vi skal snu alle stener, og i dette tilfellet er det min tur, skrev han i en fellesmail fredag.

– Men helt kvitt meg blir dere ikke! Som det fremgår, vil jeg ta med meg deler av jobben over i en konsulentstilling, og dette vil gi besparinger både i lønnskostnader og andre kostnader knyttet til min stilling i Kirkenes, skriver han.

Lave malmpriser

Sydvaranger styrer mot et betydelig underskudd i år, for tredje år på rad. De har i år økt produksjonen med 20 prosent, men malmprisene har taktfast blitt halvert siden 2011. Analytikere spår at den holder seg på 80-90 dollar tonnet også gjennom hele 2015.

– Å bygge en bærekraftig framtid forblir et kritisk mål for selskapet. Arbeidet med å finne videre vekstmuligheter ledes av Ismo Haaparanta og Sydvaranger Gruves lederteam, skriver Beckmand.

Haaparanta er administrerende direktør for Sydvaranger. Selskapet vil i år produsere om lag 2,4 millioner tonn jernmalmkonsentrat, og er avhengig av investeringer for å kunne øke produksjonen ytterligere.

Artikkeltags