Har bare 36.000 kroner - vil kjøpe nordnorsk milliardkonsern

Konsernsjef: Brynjar Forbergskog i Torghatten ASA.

Konsernsjef: Brynjar Forbergskog i Torghatten ASA.

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå vurderer Torghatten politianmelselse.

DEL

Nord24.no skrev i går om finansduoen Øystein Helle og Ole Tobias Kjølleberg med base i Oslo som har bydd på Torghatten-aksjer gjennom selskapet Intrinsic Oppkjøp AS. Dette selskapet ble registrert i Foretaksregisteret 27. august med en egenkapital på 36 000 kroner.

Duoen eier også selskapet Intrinsic Alternative Investements AS, som omsatte for 3,7 millioner kroner og hadde et driftsresultat på knappe 1,7 millioner kroner i fjor.

Ole Tobias Kjølleberg er oppført som kontaktperson for Intrinsic Oppkjøp AS og daglig leder for Intrinsic Alternative Investements.

Han fortalte til Nord24 at de per onsdag har inne bud på intet mindre enn 82 selskaper.

24 milliarder

Totalt har de gitt bud på aksjer for 24 milliarder kroner.

- Dette er unoterte selskaper som vi mener har et potensial for videresalg til noen andre igjen, forklarer Kjølleberg.

Han forklarer til dn.no at de er et nystartet selskap som årsak til at deres egenkapital kun er på minimale 36 000 kroner. Deres hensikt er å videreselge aksjene de får hånd om til en utenlandsk institusjon. Hvem dette skal være sier Øystein Helle til avisen at de ikke vet ennå.

– Vi har i mange år operert i andrehåndsmarkedet for fonds- og oppkjøpsfondsandeler. Vi har et sterkt nettverk i Europa i det segmentet, et godt øre og kan få det til. Hvem som blir kjøper, vet vi ikke, sier Helle til DN.

Forleder aksjonærene

Torghatten ASAs aksjonærer har fått tilbud om å selge aksjene til 332 kroner per aksje.

– Vi ser høyst alvorlig på saken og vurderer å politianmelde Intrinsic Oppkjøp AS. Etter vår mening bryter de verdipapirhandelsloven med sin oppførsel, sier konsernsjef i Torghatten Brynjar Forbergskog til DN.

Til avisen sier han at de advarer på det sterkeste mot å akseptere budet på aksjene. Forbergskog anser dette som useriøst og at dette er egnet til å forlede personer som ikke har god kjennskap til aksjehandel.

– Tilbudet kan framstå og forlede folk til å tro at man får kontant oppgjør for å selge aksjene. Men leser du tilbudet nøye, kan du ende opp med å få oppgjør i aksjer i et selskap som ikke er etablert, sier Forbergskog ifølge DN.

Avviser anklagene

Øystein Helle i Intrinsic Oppkjøp AS sier til DN at de ikke anser det som lovbrudd å by på aksjer.

– Vi prøver ikke å forlede noen. Det er ingen tvil om at enkelte eiere i Torghatten har en preferanse for å få et kontantoppgjør på en god pris, eller eventuelt motta eierandeler i et selskap som er eller skal på børs, da disse er langt mer likvide enn Torghatten-aksjen, som handles i gråmarkedet, sier Helle.

Torghatten ASA er ikke et børsnotert selskap.

Artikkeltags