Tidligere har Stordalen, Reitan og Kjos vunnet - i år er det "han Brynjar" som er næringslivets helt

Som norsk vinner vil Brynjar Forbergskog representere Norge i Entrepreneur-finalen i Monaco, der vinnere fra over 60 land møtes til dyst.

Som norsk vinner vil Brynjar Forbergskog representere Norge i Entrepreneur-finalen i Monaco, der vinnere fra over 60 land møtes til dyst. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

–Tusen takk! Jeg er svært glad for denne anerkjennelsen. Den betyr mye for meg, men jeg har ikke tenkt å inhalere den, spøkte en opplagt Brynjar Forbergskog da kåringa av årets Entrepreneur of The Year 2015 var et faktum. Under en stjernespekket gallaforestilling på Radisson Blu Plaza i går kveld fikk han utdelt prisen avkommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Av en pressemelding fra arrangørene framkommer det at "hain Brynjar», som de ansatte kaller han, tror på klar tale og klare mål.

- At vi har oppnådd resultater i Torghatten, er ikke noe one-man show - det er ei skikkelig god arbeidsøkt. Det er all grunn til å framheve masse dyktige kolleger som står på hver dag for at vi skal oppnå resultater, understreker Brynjar Forbergskog i pressemeldingen.

Kjos gratulerer

Tidligere har Petter Stordalen, Odd Reitan og Bjørn Kjos vunnet denne prestisjetunge konkurransen. Denne gangen var det Nord-Norge og Torghattens Brynjar Forbergskog.

– Brynjar har gjort en formidabel innsats over lang tid for å bygge et sterkt og allsidig transportselskap og han har vist evner, mot og handlekraft utenom det vanlige, sier Bjørn Kjos i en pressemelding.

Bjørn Kjos har jobbet tett sammen med Forbergskog, da sistnevnte var styreleder i Norwegians første turbulente år.

I pressemelding fra arrangørene framkommer det at juryen konkluderte med at Brynjar Forbergskog i vekstkometen Torghatten ASA med sitt engasjement for de ansatte, bedriften og bransjen var en verdig vinner av EY Entrepreneur Of The Year 2015:

«Vekstskaperen har gjennom målrettet arbeid utviklet virksomheten fra en lokal aktør til en nasjonal og internasjonal aktør. Veksten har vært svært høy uten at dette har gått på bekostning av lønnsomheten. Selskapet har gjennom strategiske oppkjøp etablert nye forretningsområder og har gjennom strukturelle grep sikret bedret lønnsomhet i oppkjøpte virksomheter samtidig med synergieffekter for konsernet forøvrig. Vektskaperen har vært pådriver for utvikling i selskapet i over 25 år.»

- Spiller på laget

Selv slår han fast at det er forskjell på et lag og en gruppe mennesker.

- Har du lagdrakten på, spiller du for laget. I en bransje med små marginer, er det viktig å være god på drift og å gå på jobb med en viss porsjon entusiasme, sier han i pressemeldingen.

Han har jobbet i transportkonsernet Torghatten i 25 år, først som økonomisjef og fra 2005 som toppsjef. I løpet av Forbergskogs år i selskapet, har Torghatten vokst fra 80 millioner til over 8 milliarder i omsetning.

Som norsk vinner vil Brynjar Forbergskog representere Norge i Entrepreneur-finalen i Monaco, der vinnere fra over 60 land møtes til dyst.

Fakta om Torghatten og EY

Torghatten ASA er et av Norges største transportselskap, og har virksomhet til sjøs, på land og i lufta. Selskapet transporterer i år 65 millioner mennesker over hele landet, og disponerer 42 fly, 1250 busser og 85 ferger og hurtigbåter. Hovedkontoret ligger i Brønnøysund, og når konsernet nå overtar mesteparten av SAS sine bakketjenester, økes antall ansatte til 6500 i 2016.

EY Entrepreneur Of The Year er verdens største vekstskaperprogram med kåringer i over 60 land. Det er 14. gang EY gjennomfører denne konkurransen i Norge, og de har gjennomgått samtlige norske selskaper på jakt etter de beste.

.l

Artikkeltags