Brødreparet fra Nordreisa selger familieverket: - Vi blir del av en større organisasjon med flinke folk

NYTT SELSKAP: Harald Johannessen (til venstre) og kollegene i Sjøtransport Rotsund AS blir nå en del av NTS-strukturen, som også omfatter serviceselskap og brønnbåttjenester – her representert ved daglig leder Ola Krystad i KB Dykk AS og kvalitetsleder Kjell Hestø (til høyre) i Norsk Fisketransport AS.

NYTT SELSKAP: Harald Johannessen (til venstre) og kollegene i Sjøtransport Rotsund AS blir nå en del av NTS-strukturen, som også omfatter serviceselskap og brønnbåttjenester – her representert ved daglig leder Ola Krystad i KB Dykk AS og kvalitetsleder Kjell Hestø (til høyre) i Norsk Fisketransport AS.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

NTS Shipping AS kjøper hele Sjøtransport Rotsund AS.

DEL

Brødreparet Harald Johannessen og Bjarne Johannessen selger 100 prosent av aksjene i selskapet Sjøtransport Rotsund AS til NTS Shipping AS.

De skal fortsette å jobbe i det nyfusjonerte selskapet, men lar eierskapet i den veldrevne familiebedriften gå til NTS. Det melder selskapene i en pressemelding.

- NTS Shipping AS overtar dermed fraktrederiet Sjøtransport Rotsund AS med fraktefartøyene MS Rubin og MS Safir og fraktavtalene som fartøyene går i. Den dyktige rederiorganisasjonen i Sjøtransport Rotsund AS blir samtidig en del av NTS-strukturen, står det i pressemeldingen.

Blir en del av NTS

Det betyr at Johannessen og kollegene i Sjøtransport Rotsund AS blir en del av NTS-strukturen, som i tillegg omfatter serviceselskap og brønnbåttjenester.

NTS har over tid vært på utkikk etter å styrke kapasiteten.

- Sjøtransport Rotsund AS har i mer enn 50 år vært en synlig, pålitelig og anerkjent merkevare langs kysten av Nord-Norge. I tre generasjoner har familien Johannessen bygget opp den største privateide virksomheten i hjemkommunen Nordreisa i Troms. Inkludert mannskapene om bord i Halten-fartøyene, sysselsetter fraktvirksomheten 56 personer.

– Mange av disse kommer fra vårt eget distrikt, og den lokale verdiskapinga er viktig for oss. De siste 20 årene har vi stort sett fraktet fiskefôr. Vi har imidlertid hatt et ønske å utvikle oss innenfor flere segmenter, og det kan vi nå gjøre sammen med NTS-gruppen som i tillegg til frakt driver innenfor brønnbåt og servicefartøyer. Vi blir del av en større organisasjon med flinke folk som vi har kjent lenge, og som deler vårt syn på lokal forankring og verdiskaping, sier Bjarne Johannessen.

Johannessen er ifølge pressemeldingen glad for å kunne videreføre virksomheten fra Sørkjosen også etter oppkjøpet.

- En milepæl

– Med oppkjøpet følger vi opp våre ambisjoner om videre utvikling av fraktsegmentet. Over tid har vi hatt nær og god dialog med eierne i Sjøtransport Rotsund AS. Jeg er glad for at vi nå skal utvikle morgendagens maritime frakt- og servicetjenester sammen, sier Håvard Selnes, styreleder i NTS Shipping.

- Fra sin base i Namsos har Selnes jobbet med shipping i en mannsalder, og drev fram til 2007 Greiff Shipping fra Dampskipskaia. Siden har han aktivt vært med i etableringen og utviklingen av brønnbåtrederiet Norsk Fisketransport. De siste årene har han dessuten vært en av strategene bak revitaliseringen av den over 135 år lange sjøfrakttradisjonen i NTS-gruppen, står det i pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken